Набридло сидіти вдома на Новий Рік? Теплі країни не світять, а зустрічати з олів'є та купою знайомих перед телевізором вже нереально складно? Варіантів безліч, при чому всі найкращі місця в Україні, за кордон вирушати не треба.

Берегове, Закарпатська область

Містечко прославилося завдяки своїм цілющим термальним джерелам із комфортною температурою - +36°С, басейн просто неба, чи накритий полікарбонатом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тут є фінські лазні, сауни, винні підвали, ці та інші переваги відпочинку в Береговому дозволять не тільки гідно зустріти Новий рік, а й розпочати його з новими силами і поліпшеним станом здоров'я.

Замок Шенборнів

Відчути себе графом, графинею? Чому б ні. До ваших послуг колишня резиденція та казковий палац у селі Чинадієво в замку Шенборнів.

Як відомо, колись замок належав аристократам Шенборнам і побудований він за астрономічним принципом: 4 вежі – пори року, 12 входів – місяці, 365 вікон – днів на рік. Зараз на території розташований санаторій, тому внутрішнє оздоблення не збереглося – всі меблі і деякі елементи декору були перевезені в ужгородський музей.

Все, заради чого сюди приїжджають, безумовно, залишилося – неймовірна краса замку і паркової зони. У новорічну ніч вам вдасться тут відчути себе королем і королевою.

Замок-музей "Радомисль"

Від Києва відносно недалеко, у двох годинах їзди, потрапляєте у справжнє Середньовіччя, адже це один з найбільш красивих фортифікаційних споруд в Україні.

Все завдяки недавній реконструкції і масштабним капіталовкладенням. Відсвяткувати Новий рік тут можна в камінному залі, а зупинитися в готелі "Віа Регія", що розташований на території замку.

Готель "Замок Лева"

Львів – місто настільки туристичне, наскільки і дороге, чого приховувати, але тим не менш цю ідею також відкидати не варто.

Знавці подейкують, що якби стіни могли говорити, вони б розповіли гостям цього готелю багато дивовижних історій, адже їм вже більше ста років.

Драгобрат

Хоч на Драгобрат не так просто дістатися, але це місце коштує витрачених зусиль. Тут найдовше в Карпатах лежить сніг (не рахуючи Говерли звичайно) і можна жити прямо на території курорту.

На Драгобраті маса приватних садиб та готелів – всі бюджетні (відносно) стартують від тисячі гривень.

Диканька

Любителям Гоголя і не тільки підійде це нереально гарне місце на Полтавщині, яке асоціюється з ковалем Вакулою, норовливою красунею Оксаною і відьмою Солохою. Якщо ви хочете зануритися в атмосферу українського хутора в новорічну ніч, то Диканька – ідеальний варіант.

На території селища є етнографічний ресторан, де влаштовують справжні театралізовані вистави. У новорічну ніч тут прямо на вулицях співають пісні з українського фольклору, роблячи свято воістину атмосферним.

Новий рік з козаками

Новий рік на Хортиці – це шоу-балет, запальний гопак, історично достовірні забави, стрільба з лука та інші активності, але на Хортиці в новорічну ніч можна знайти і більш сучасні розваги.

У лісі можна накрити стіл для зимового пікніка і нарядити живу ялину, навколо якої потім водити хороводи. А ще проводити рік, що минає можна верхом на конях. Як правило, стайні на Хортиці відкриті до 20.00.

Дивіться: Куди поїхати у відпустку взимку

Нагадаємо, синоптики поділилися точним прогнозом погоди на грудень. Як повідомляв "Знай.ua", на кордоні з 1 січня запровадять нові правила. Також "Знай.ua" писав, студенти на власному прикладі показали, де дешевше харчуватися – в Україні чи Польщі.