Голова Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, як бюджет-2020 позначиться на житті простих українців. Про це повідомляє Інформатор.

"Я останнім часом перетворився на ждуна. Тому що багато чого було обіцяно, приміром, 40% зростання ВВП за 5 років – звичайно це позитивно. Але це не підтверджується справою. При першому читанні можна було сказати, що багато законопроектів не прийнято, і поки не може вирости пенсія, прожитковий мінімум або середня зарплата. Але пройшло 2 місяці. Фактично в турбо-режимі основні законопроекти були ухвалені, а ми з вами бачимо, що на нашому житті це фактично ніяк не позначиться", - заявив Дорошенко.

За його словами, зарплати зростатимуть. Мінімалка зросте десь на 17%, а якщо все піде добре, то люди будуть отримувати на 22% більше.

пенсіонери, 5 канал

"Ті гроші, які закладені на дотування пенсійного фонду – от приблизно на стільки ж і зросте пенсія. Це 3-5%. В цьому році пенсіонери побачили підвищення на 14%. При цьому треба розуміти, що інфляція хоча і знижується, але вона все одно буде близько 7%. Це означає, що купівельна спроможність пенсіонерів може впасти", - попередив Дорошенко.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також він повідомив, що буде з цінами на продукти в наступному році.

"Зростання вартості продуктів з одного боку гальмується, тому що негативні факти вичерпані. І позитивний фактор, який впливатиме на цей процес – це те, що Нацбанк знизив облікову ставку НБУ. Головне, щоб у нас ще і гроші були. Тоді бізнес зможе кредитуватися за невисокими ставками", - зазначив фахівець.

Олексій Дорошенко, Апостроф

Він додав, що тут можуть перешкодити ризики, які є для бізнесу – в першу чергу це рейдерство. Адже в останні півроку віджати бізнес стало навіть легше.

"Я очікую в наступному році дуже помірного зростання нашої купівельної спроможності. Правда, це буде не для всіх. На жаль, зараз люди цього не відчують. В першу чергу не відчують малозабезпечені люди. Тим, кому вистачає грошей на комунальні послуги та їжу, точно не варто чекати чогось кращого", - підсумував Дорошенко.

Нагадаємо, МВФ назвав умови для отримання Україною траншу.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, яку зарплату отримуватимуть вчителя в 2020 році.

Також портал Знай.uа писав, у скільки обходяться українцям збиткові "Пуща-Водиця" і "Конча-Заспа".