У Києві почали жорстоку боротьбу з боржниками по комуналці, проти злісних неплатників будуть застосовувати санкції, аж до позбавлення їх майна та заборони на виїзд за кордон. Про це на брифінгу для преси заявив директор комунального концерну "Центр комунального сервісу" Андрій Щербина. За його словами, близько 50 тисяч киян мають борги за комунальні послуги, а це приблизно 5% споживачів. У деяких абонентів сума боргу сягає сотні тисяч гривень, і ці люди навіть не думають про те, щоб реструктуризувати борги.

Андрій Щербина, vesti.ua
Андрій Щербина, vesti.ua

"Зараз рівень розрахунку за спожиті послуги становить 80%. Практика свідчить про те, що найбільш сумлінними платниками є громадяни пенсійного віку та громадяни, які отримують пільги", - говорить Щербина. Водночас, є 5% споживачів, які взагалі нічого не платять, тому на них припадає близько 60% всіх боргів киян. В "Центрі комунального сервісу" нагадали: щоб укладати договори про розстрочення виплати боргів, потрібно просто звернутися в будь-яке відділення і принести потрібні документи.

Чиновник також заявив, що з людьми, які не реагують на повідомлення, і які продовжують свідомо накопичувати борги, не звертаючись за допомогою, будуть спілкуватися через суд. А за рішенням судів злісних боржників будуть позбавляти можливості виїхати за кордон, а ще в рамках санкцій може бути арештоване майно.

Комуналка, kyivpost.com
Комуналка, kyivpost.com

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, у Києві почали розстрілювати через комуналку.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, на що готові українці заради субсидій.

Також портал "Знай.ua" писав, що українці заборгували комунальникам 50 млрд.