Цими днями стало відомо, яке слово стало найголовнішим у 2019 році. Відтак, зі слів філологів, які складають тлумачний словник англійської мови Collins, найпопулярнішим став вислів climate strike (кліматичний страйк), який набув "знаменитості" завдяки шведській екоактивістці Ґреті Тунберґ

Як відзначається, частота використання цього словосполучення виросла в кілька раз після того, коли 16-річна Ґрета Тунберґ влаштувала кілька акцій протестів. Відтак, зазначається, що вперше факт уживання цього вислову був зафіксований в листопаді 2015 року, коли під час конференції ООН зі зміни клімату в Парижі відбулася масова демонстрація.

Ґрета Тунберґ, фото - BBC
Ґрета Тунберґ, фото - BBC

Як йдеться в словнику Collins, кліматичний страйк означає "форму протесту, яка передбачає відсутність людей на навчанні або роботі, щоб приєднатися до демонстрацій, які вимагають дій із боротьби зі зміною клімату".

Нагадаємо, минулого року філологи назвали головним словом - "single-use" ("одноразовий"). Під цим терміном характеризувалися пластикові вироби, призначені для використання тільки один раз.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Ґрета Тунберґ розділила Facebook.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шварценеггер підтримав юну екоактивістку Грету Тунберг

Також "Знай.ua" писав, що українцям показали прикарпатські глибинки, гора сміття замість Карпат