Як відомо, цими днями на одній з основних трас України, а це Одеса-Київ, сталося дуже гучне пограбування. Відтак, невідомі під загрозою зброї відібрали у трьох підприємців з Полтави 12 мільйонів гривень, які призначалися для закупівлі товару. Наразі ж правоохоронці розслідується даний випадок, пише "Страна".

Зауважимо, що останнім часом все більше і більше почало траплятися розбійних нападів. А воно й не дивно, адже за останні п'ять років в Україні стала доступніша зброя: пістолети продають за 100 - 200 доларів, а автомат можна купити за 300-500 доларів.

Також однією із причини нападів стало і те, що з війни повернулося багато людей, які навчилися професійно воювати, а також навчилися вбивати. При цьому, багато колишні військові не отримали гідною поваги від держави та виявилися зайвими і не потрібними в Україні.

Поліція, фото - 12 канал
Поліція, фото - 12 канал

"Дуже часто в розбійні бригади складаються з колишніх АТОшніков, рецидивістів, часто - спортсменів. Є й інші бригади розбійників - з колишніх ментів. Ці небезпечніша чисто "кримінальних", так як знають специфіку розшуку, у них є зв'язки з діючими поліцейськими, вони також мають оперативними навичками. Тому обчислювати і шукати такі банди набагато складніше "- поділився співробітник карного розшук ГУНП Київської області.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Відтак, за словами правоохоронця, аби себе вберегти, потрібно завжди дотримуватися правил безпеки:

  • варто подумати - а чи потрібно зв'язуватися з перевезенням готівки? Або можна кинути гроші на рахунок в банку, або на кілька рахунків, щоб не потрапити під ковпак моніторингу зловмисників.
  • пам'ятайте - за інформацією про майбутнє перевезення грошей або місці їх зберігання, буквально полюють кримінальні структури. Тому варто пам'ятати старий плакат воєнних часів - "навіть у стіні є вуха".
  • про перевезення готівки не варто говорити телефоном або домовлятися в месенджерах соціальних мереж - тут теж великий ризик неконтрольованого витоку.
  • якщо сума дуже велика, то варто найняти охоронців, адже нариватися на перестрілку не люблять навіть найсміливіші розбійники.
  • Перш за все - отримуйте гроші в закритих приміщеннях Далі - мінімум зупинок на шляху проходження. Виключити зупинки в кафе, ресторанах, готелях і, тим більше, "в чистому полі". Пересуватися в світлий час доби.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, Київ жахнула кривава ДТП, "розірвало голову": відео для "міцних горішків".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.