Земельний кодекс дає українцям право безкоштовно приватизувати п'ять ділянок землі під різні цілі. Але довго землю роздавати не будуть, так як з 1 жовтня 2020 року запускається ринок і вводиться її офіційний продаж.

Юрист Андрій Григоренко розповів, як встигнути отримати ділянку безкоштовно. Про це передає "Сьогодні".

Продаж землі, Уніан
Продаж землі, Уніан

Зараз у проектах про запуск ринку нічого не говориться про скасування безкоштовної приватизації, але передбачається вільні купівля-продаж земель державної та комунальної власності. Це суттєво може зменшити кількість "вільних" для приватизації земель.

"Я пройшов весь шлях отримання земельної ділянки, отримав гарантовані державою сотки і можу стверджувати, що це можливо, якщо наполегливо боротися за свої права. Враховуючи анонсоване відкриття ринку землі і те, що вільних земель об'єктивно стає все менше, існує ймовірність, що таке право може бути суттєво обмежено або взагалі скасовано. Тим, хто ще не реалізував своє право на землю, варто замислитися над цим і скористатися своїм правом, поки не пізно", - заявив Григоренко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Продаж землі, Уніан
Продаж землі, Уніан

Нагадаємо, Андрій Пальчевський прокоментував продаж землі і угоди Геруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Гончарука розповіли про ціни на українську землю.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підтримав заборону на продаж землі іноземцям.