На контрольному пункті "Чаплинка", що знаходиться між материковою частиною України і анексованим Кримом, російські окупанти затримали пенсіонерку, яка виявилася відомою татаркою Айше Сеітмуратовой. Про це повідомив на власній Facebook-сторінці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нагадаємо, що легендарна 82-річна Сеітмуратова є дисиденткою Радянського Союзу, журналісткою та знаменитим істориком-ветераном кримськотатарського національного руху. Відзначимо, що після вигнання із СРСР у 1978 році, жінка отримала громадянство США.

Скріншот
Скріншот

Однак, пенсіонерка проживала весь час в Криму, який відмовилася покидати після вторгнення російських військ в 2014 році та окупації.

Нараз ж, як стало відомо, росіяни не пропустили жінку через пункт Чаплинка, та відіслали її на пункт Чонгар, а це відстань у понад 120 кілометрів. Підкреслимо, що з пенсіонеркою і досі не має зв'язку.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше військово-морські сили України отримали у подарунок від волонтера літак

Як повідомляв портал "Знай.ua", дружини заарештованих кримських татар оголосили війну режиму Путіна

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, скільки заробили народні обранці за жовтень