Стало відомо, що у листопаді 2019 року українці отримають платіжки за комунальні послуги з сумами без урахування пільг і субсидій. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Комунальні платіжки без урахування субсидій

Так, за словами заступника міністра соцполітики Віталія Музиченко, це пов'язано з початком 2 етапи монетизації субсидій.

"Починаючи з платіжок за жовтень усі пільговики і субсидианты будуть отримувати повний розмір платіжки без урахування пільг", - повідомив він.

До того ж, всі розрахунки по оплаті за комуналку будуть проводити органи соціального захисту громадян (раніше цим займалися комунальні підприємства).

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Таким чином, після розрахунку органи соцзахисту самі перераховують гроші, а субсидианты зможуть їх отримати або на зазначені реквізити, або в "Ощадбанк".

Комунальні платіжки без урахування субсидій

У Мінсоцполітики також додали, що на сьогоднішній день більше 95% субсидиантов отримують кошти на оплату комуналки в безготівковій формі – через держбанк. До того ж, пільговиків будуть повідомляти про надходження субсидії по SMS.

Нагадаємо, що практично по всій Україні вже стартував опалювальний сезон. В жовтні вже включили центральне опалення в 18 областях країни та в Києві. Поки що квитанції за найдорожчу комунальну послугу ще не приходили.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишній міністр соціальної політики Андрій Рева роз'яснив ситуацію щодо отримання субсидій українцям, які перебувають за кордоном.

Також портал Знай.ua писав, що виявилося, що деякі українці не можуть отримати субсидій. Все через новий механізм отримання грошової допомоги від держави, який почав діяти з 1 жовтня 2019 року.