Стало відомо, що в українській столиці на боржників за комунальні послуги збираються подавати в суд. Серед можливих санкцій: арешт майна і заборона на виїзд за кордон. Про це повідомляє гендиректор "Центру комунального сервісу" Андрій Щербина.

Платіжки за комунальні послуги

Так, приблизно 5% киян мають велику заборгованість за комунальними рахунками. Згідно з деякими особовими рахунками розмір боргів досягає 100 тисяч гривень, а люди ж просто-напросто відмовляються укладати договір реструктуризації.

"Практика свідчить про те, що найбільш сумлінними платниками є громадяни пенсійного віку, громадяни, які отримують пільги. Разом з тим, приблизно 5% споживачів не розраховуються за спожите взагалі і на них припадає 60% суми заборгованості киян. Саме на них сконцентровано нашу роботу з боржниками: щоб врегулювати питання заборгованості шляхом укладення договорів розстрочки", - розповів гендиректор.

Заборгованість по комунальним послугам

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До того ж, він сказав, що якщо людина зовсім не реагує на повідомлення з проханням сплатити заборгованість, і свідомо накопичує борги, не звертається за допомогою, то справу можуть передати до суду. В результаті чого на боржника накладають санкції – від заборони виїзду за кордон до арешту рухомого і нерухомого майна.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики роз'яснили ситуацію щодо отримання субсидій українцям, які перебувають за кордоном.

Як повідомляв портал Знай.ua, заступник міністра соцполітики України Музиченко Віталій розповів, що розмір субсидії на оплату комунальних послуг за жовтень 2019 року становить 539 гривень.

Також портал Знай.ua писав, що у листопаді 2019 року українці отримають платіжки за комунальні послуги з сумами без урахування пільг та субсидій.