Українська сторона почала проводити розведення військ на ділянці №3 на території Донбасу. Стало відомо, що після завершення цього процесу в районі Петрівського розпочнеться розмінування території.

Про це повідомили в прес-центрі штабі операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі, передає РБК.

Процес розведення сил на ділянці №3 в районі Петрівського триватиме впродовж 3 днів.

"Після того, як будуть запущені білі сигнали ракет о 12:00 годині, з обох сторін дзеркально розпочнеться розведення сил та засобів. Тобто техніки, озброєння та особового складу", - повідомив речник.

Названо дату початку розведення військ
Названо дату початку розведення військ

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Окрім того, в прес-центрі розповіли, що після розведення триватиме демонтаж фортифікаційних споруд. По завершенню усіх процесів остаточну перевірку усіх заходів з розведення сил проведуть представники ОБСЄ.

Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС
Ситуація на Донбасі, пресцентр ООС

"Після цього за графіком розпочнеться розмінування територій, а вже після того почнеться демонтаж фортифікаційних споруд та інших укріплень. На 29 добу після сьогоднішнього українська сторона інформує про те, що все проведено і вже наступного дня представники СММ ОБСЄ проводять верифікацію виконаних заходів", - додали в прес-центрі ООС.

Зазначимо, що продовжити розведення сил саме у п'ятницю, 8 листопада, вирішили через те, що 30 жовтня на ділянці №3 бойовики порушили режим тиші. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ від 31 жовтня. Для наступного етапу розведення сил необхідно було витримати 7-денний режим тиші.

Нагадаємо, як Золоте виглядає після розведення військ: "Марсіанські пейзажі".

Як повідомляв Знай.uа, розведення сил на Донбасі: у штабі ООС назвали точну дату операції у Петровському.

Також Знай.uа писав, проливали кров на Донбасі: під Вінницею АТОшників залишили з холодними батареями.