На сьогоднішній день в сучасному світі лише ледачий не чув про міжнародну програму Work and Travel. Більшою мірою це робота, яка у вільний час дозволяє подорожувати і відкривати нові місця. Така програма явно не для домосідів, для яких перебування в чотирьох стінах це верх комфорту і досконалості. Більшою мірою програма призначена для студентів, які хочуть провести літні канікули з максимальною користю. У матеріалі ми докладніше розповімо про цю програму, скільки можна заробити і який початковий внесок буде необхідний.

Що собою являє програма Work and Travel

Навіть не потрібно бути знавцем англійської, щоб зрозуміти, що ця програма розшифровується як «Робота та подорож». Програма для студентів, які готові провести літо з користю і взяти участь в міжнародному обміні, вдосконалити розмовну англійську, попрацювати і звичайно ж помандрувати. Але не спроста на першому місці все ж стоїть робота, адже згідно з цією програмою велика частина часу присвячена саме їй. У цій програмі робота шукає студентів або ж навпаки цілеспрямовані студенти самі займаються пошуком роботи на території Америки. Програма відкрита для студентів більшості країн і якщо не лінуватися, то можна заробляти від 7 доларів щогодини.

Студенти зі всього світу можуть побачити Америку, eww.com
Студенти зі всього світу можуть побачити Америку, eww.com

Звичайно, деякі можуть розцінювати і розцінюють цю програму як «афера для приїжджих», так як американці, запримітивши собі талановиту молодь, задіють її на різних фронтах роботи. Як правило це молодь, яка необтяжена сімейними зобов'язаннями і має багато вільного часу тим більше в літній період. Але факт залишається фактом, що за допомогою цієї програми молодь з усього світу має можливість помандрувати, заробити собі якусь копійку, а також попрактикуватися з іноземною мовою, що дуже важливо для сучасності. Адже в своїх містах і країнах їм доводиться платити, щоб отримати знання мови, а так вони мають можливість практикувати спілкування безпосередньо з носіями мови. При чому деякі люди відчувши смак американського життя настільки надихаються, що завершують навчання і повертаються знову в Америку, де застосовують всі свої знання і вміння, тільки отримують при цьому вже гідну заробітну плату, знаходять своє кохання, створюють сім'ї і на постійній основі обгрунтовуються в чужій країні, яка поступово для них стає рідною. Добре це чи погано, кожен вирішує сам для себе і також самостійно вибирає свій шлях у житті.

Для кого програма work & travel?

Одне з основних правил для учасників програми полягає в тому, щоб людина володіла середнім знанням англійської мови. Цей рівень називається Intermediate. Знання мови на середньому рівні має на увазі під собою, те, що людина, майбутній учасник міжнародного обміну на побутовому рівні зуміє пояснити, що він хоче бачити в роботі, зможе обмінюватися простими фразами з іншими співрозмовниками, а також зуміє зрозуміти нехитрі фрази, які будуть спрямовані в його сторону. Для зацікавлених в цій програмі вимоги вельми прості і не хитромудрі. В іншому не варто сподіватися на те, що по поверненню додому такий студент буде чудово володіти мовою. Ні, швидше за все, що це не трапиться, але такий студент буде добре або ж на гідному рівні розуміти і вміти відповідати на різні фрази на побутовому рівні. Словниковий запас розшириться, але не на багато, але безумовно це додасть впевненості. Що стосується мови, то різного рівня знань можна добитися в залежності від виконуваної роботи. Звичайно, якщо ваша робота буде пов'язана зі спілкуванням, то ваш рівень знання мови, буде вище, ніж у студентів, які зайняті, наприклад, на конвеєрі по упаковці подарунків. Також важливою вимогою для учасника програми є молодість. Саме молодим і амбітним людям віддається куди більше переваги і довіри, ніж глибоко віковим дядькам і тіткам, які раптом вирішили піти вчитися, а потім поклали око на те, щоб влаштуватися в США на ПМЖ. Перше відвідування за цією програмою рекомендується зробити у віці 23-24 років.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Скільки потрібно грошей для участі в програмі верк і травел

Коли молодь чує про цю програму цілком закономірно, що перше, що їх цікавить це вартість участі в ній. Навскидку можна підрахувати, що орієнтовна вартість для здійснення першої поїздки дорівнює 2-3 тисячам американських доларів. На перший погляд величезна сума. Так навіть і на другий погляд вона величезна! Але, в цю суму входить не тільки участь в самій програмі, також оформлення закордонного паспорта, співбесіда в посольстві, придбання ж \ д і авіаквитків, а також вкладення на знімання житла, харчування, а також на відвідування різних цікавих місць. Шукають посольство і призначають зустрічі на визначений день не самі студенти, а компанія, яка відправляє їх за програмою. Як правило зустрічі в посольстві проходять в Києві чи Харкові.

Так, коли у талановитого студента буде просуватися робочий процес, то він буде отримувати фінанси за свою працю, але на перших порах обов'язково повинні бути якісь кошти. Існує офіційний сайт, який займається відправленням студентів за такою програмою working/тревел, де розписуються основні існуючі вакансії, а також вартість участі, умови роботи і інші тонкощі.

На одному з сайтів, який займається оформленням і відправкою студентів за міжнародною програмою вказано, що ціна курсу програми близько 2-х тисяч доларів. Варто розуміти, що на сайті будуть розміщуватися далеко не всі вакансії, так як їх просто велика кількість і буквально щодня або ж щотижня вони додаються і змінюються згідно з американськими запитами і потреб в робочих руках і головах.

Якщо ж є рішучість скористатися цим шансом, то вкрай не рекомендується ігнорувати таку можливість, адже вдруге вона може просто не з'явиться. При будь-якому результаті участь у такій програмі додасть корисних знайомств, впевненості в собі і в своїй вимові.

Варто зважити свій реальний стан справ і зрозуміти, що, беручи участь у такій програмі учасник буде протягом декількох місяців відсутній поруч з рідними і своїм будинком. Тобто, потрібно об'єктивно оцінити рівень своєї самостійності і готовності прожити досить тривалий період часу в іншій країні з абсолютно іншими звичаями, традиціями і ритмом життя. Цілком справедливим буде назвати участь у такій програмі справжнім випробуванням.

Які професії доступні за програмою «Work and Travel»?

Не варто сподіватися, що якщо студент відправляється в Америку за програмою ворк/тревел, то йому відразу стане можливим працювати на високих посадах. Таке звичайно можливо, якщо ви спите солодким сном і бачите приємні для вас сни. Але давайте будемо реалістами, в молодому віці мало хто володіє поглибленою кваліфікацією в тій чи іншій сфері, значить таку людину не можна назвати фахівцем, а значить йому і не покладається великий і гідний заробіток. В Америці на відміну від багатьох країн закони дотримуються, тому там як правило фахівці, які отримують велику зарплату вони дійсно перебувають на своїх місцях, а не просто є кумом, братом чи сватом генеральному директору, який просто вирішив пропхнути в компанію або на підприємство свою людину. Тому для молодих людей стане можливим працювати в сфері обслуговування. Вибір робіт досить великий: офіціанти в кафе і ресторанах, продавці різних товарів, промоутери, сортувальники і ряд інших робіт. Якщо у студента гарне і навіть дуже добре знання англійської мови, то йому можуть запропонувати роботу адміністратором в готелі.

Для студентів багато видів робіт, euromag
Для студентів багато видів робіт, euromag

Важливим елементом є виконання своєї роботи сумлінно і з посмішкою. Де б ви не знаходилися, а принцип обслуговування людей з посмішкою повинен бути завжди на першому місці незалежно від настрою і поточних справ. До того ж психологи рекомендують, що, якщо протягом п'яти хвилин сидіти з посмішкою, нехай спершу навіть з награною, м'язи обличчя звикнуть до такого тонусу і вам з легкістю вдасться маневрувати посмішкою і рівним виразом обличчя.

На яку оплату можна розраховувати, беручи участь в програмі

Однозначно відповісти яка буде заробітна плата неможливо. Так як в першу чергу все залежить від тієї роботи, яку виконуватиме конкретний студент. Другий фактор, що впливає на заробіток, буде знання мови конкретного кандидата, а також його бажання до праці і працездатність. Варто розуміти, що перш, ніж, щось заробити за цією програмою, то необхідно по серйозному вкластися.

Те ж стосується і їжі. В Америці вкрай рідко практикують щомісячну зарплату як це прийнято у нас або ж в деяких інших країнах. В Америці прийнято розраховуватися згідно погодинному відпрацюванню. Тобто практично на всіх робочих місцях людина отримує свою заробітну плату в той же день в кінці зміни. Це безсумнівно зручно, особливо для приїжджих, адже в такому випадку вони будуть розуміти на, що можна розраховувати, а на чому краще економити. Стандартний робочий тиждень розрахована на 40 годин, але при бажанні і можливості можна працювати більше і відповідно отримувати більше в фінансовому еквіваленті.

В Америці ніхто не платить гроші просто так, там вся оплата відбувається за вироблений час. Тобто, коли новий співробітник він же студент за міжнародною програмою приходить на роботу, то йому потрібно відзначитися в своєрідному терміналі, який по картці фіксує час початку роботи, а в кінці зміни фіксує час завершення, згідно з яким і видається заробітна плата. Варто підійти до цього серйозно, адже ніхто не заплатить просто за просиджування в свій робочий час. Всі перерви і перекури регламентовані, а щоб уникнути видимісті роботи, то американці для таких цілей в багатьох місцях встановили камери спостереження. Якщо ж ваша робота буде стосуватися кафе і ресторанів, то там тим більше встановлені системи відеоспостереження.

Оплата за відпрацьовані години проходить щодня або ж раз, два рази на тиждень в залежності від підприємства і встановлених правил.

Студенти відкривають нові горизонти, ecvdo
Студенти відкривають нові горизонти, ecvdo

Виходячи з того, що програма працює вже далеко не перший рік, то утворилася якась статистика, згідно з якою як мінімум студентам вдається привезти ту суму, яку вони витратили на поїздку. Якщо ж сума виходить менше, то тут два варіанти, або мало працювали, або багато відпочивали і були занадто марнотратні.

Підводячи підсумок хочеться сказати, що важливо використовувати кожен шанс для самореалізації, і удосконалення. Відгуки студентів, колишніх і нинішніх учасників цієї програми по-хорошому розбурхують і вражають. Учасники програми зустрічаються на форумах, діляться враженнями і своїми особливостями поїздки.

Україна багата талановитою молоддю, яка гідна того, щоб відкривати для себе світ по іншому. Не дивлячись на всі труднощі з якими стикаються студенти вони знаходять вихід з будь-якої ситуації, а разом з виходом отримують і додаткові знання, фінанси, можливість відкривати для себе нові горизонти, а також впевненість і крутий розмовну англійську. Вперед студент, вкладення в себе стоять цього!