У Міністерстві соціальної політики збираються змінити систему виплат при народженні дитини.

На сайті відомства опублікували перелік змін у деякі законодавчі акти України.

В обговоренні закону можна взяти участь до 28 листопада, також можна надіслати свої пропозиції щодо змін. Опублікували проєкт 28 жовтня 2019 року.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

На дітей і підлітків, які перебувають в дитячих будинках та інтернатах, ці зміни ніяк не вплинуть. Проте, сума, яку будуть виділяти при народженні дитини, зміниться.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Про це написано в ст. 10 "Право на допомогу при народженні дитини". У документі сказано: "Допомога при народженні дитини надається, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї на одну особу не перевищує 15 відсотків від загального розміру такої допомоги, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. При цьому до середньомісячного сукупного доходу сім’ї не враховуються доходи особи, яка звертається за її призначенням".

народження дитини
народження дитини

Кількість грошей, яка буде виділятися на соціальні виплати, більше не збираються прив'язувати до прожиткового мінімуму, як пояснюють у змінах до законів України. Кожен рік сума соцвиплат буде затверджуватися в державному бюджеті на наступний рік.

Опублікований документ також передбачає зміни щодо інших соціальних виплат від держави.

Нагадаємо, раніше пенсіонерам готують надбавки до виплат: кому пощастить більше за інших.

Також Знай.uа писав, що в Україні пенсіонери отримали нові субсидії: скільки дали і яким категоріям, інфографіка.

Ще Портал Знай.uа повідомляв на що готові українці заради субсидій: забувають про чоловіків, машини і нерухомість.