У місті Берегово, Закарпатська область з 8 по 10 листопада відбувся фестиваль День святого Мартіна. Фестиваль не обійшовся без скандалу: одна з гостей свята посварилася з продавницею, яка заговорила з нею не українською мовою.

Відео інциденту зняв Давид Чорний, який теж був присутній на фестивалі, його він запостив у Facebook. Пост він підписав так: "Прикро, що це може статися в 21 столітті в такій багатоетнічній зоні. Мені шкода, що її обслужили, сподіваюся, їй сподобається угорська їжа".

Клієнтка хотіла придбати випічку у продавців і розлютилася через те, що з нею заговорили угорською мовою. Жінка почала кричати: "Я навчу її розмовляти українською!".

Szégyen, hogy ez megtörténhet a XXI. században egy ilyen soknemzetiségű területen. Az ilyen ork menjen vissza oda, ahonnan jött, és tegyen egy szívességet. Sajnálom, hogy kiszolgálták, remélhetőleg jól fog esni neki a magyar étel. Itt még sajnos eltűrik az ilyet. Remélem nem sokáig. #kamukrajna #karpatalja #beregszasz #libafeszt

Geplaatst door Csornyij Dávid op Zaterdag 9 november 2019

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Інші відвідувачі прилавка спробували захистити продавницю і заспокоїти скривджену жінку. Але вона продовжувала наполягати на тому, що їй нахамили: "Вони мені хамлять! Вона каже, що не розуміє української. Але я навчу їх говорити українською!".

Жінка невдоволено додала: "Я не знаю, де ви будете через пару років, може, ви будете в Угорщині, але поки що ви на території України".

Інша продавниця заговорила з нею на українському і обслужила незадоволену клієнтку. В коментарях люди по-різному поставилися до ситуації. Один користувач зауважив, що:

"Просто туристи не можуть зрозуміти, що Закарпаття – багатомовна область, а жіночка напробувалася мало винця – і потягнуло її".

А інший заперечив:

"Я ніколи не мав нічого проти інших мов. Але якоюсь мірою ця жіночка має рацію".

Коментарі користувачів Facebook
Коментарі користувачів Facebook

Коментарі користувачів Facebook
Коментарі користувачів Facebook

Нагадаємо, раніше життя українських заробітчан кардинально зміниться: у Раді готують нові правила.

Також Знай.uа писав, що горланив "хіти Путіна": у Львові розправилися з вуличним музикантом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що історик ошелешив студентів "правдою" про Україну: "Вигадали польські масони".