У 2020-2021 роках проведуть 25 Українську антарктичну експедицію (УАЕ), як повідомляє Національний антарктичний науковий центр. Конкурс охочих взяти участь в експедиції відкрили 1 листопада від Міністерства освіти і науки.

У центрі розповіли, що у 2019 році анкет від охочих надійшло у два рази більше, ніж у 2018.

Антарктида, Вести Ямал
Антарктида, Вести Ямал

Євген Дикий, директор Національного антарктичного наукового центру, розповідає: "Це означає, що туристична хвиля - ті, хто просто хоче поїхати в одне з найбільших і найбільш суворих місць планети - дещо спала. Зате вчені відкривають для себе можливість проведення в Антарктиді унікальних наукових досліджень. І це справді важливо, адже в Антарктиді Україна робить науку світового рівня".

Всього заявки подало 88 осіб, серед них 66 чоловіків і 22 жінки. У результаті вийшло, що на 1 місце випадає 7 осіб.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Всього в команду відберуть 12 фахівців: з них буде 7 вчених, і по одному дизелісту-електрику, системному механіку, системному адміністратору зв'язку, лікарю і кухареві.

Інфографіка, МОН
Інфографіка, МОН

Серед усіх кандидатів 15 осіб висловили бажання займатися біологічними дослідженнями, 13 - займатися лікуванням і готуванням. У центрі розповіли, що найпопулярнішими напрямками у жінок після посаді кухаря і лікаря стали геокосмічні дослідження.

У січні 2020 року буде визначено остаточний склад 25-ї УАЕ.

Нагадаємо, раніше Комаров зі "Світу навиворіт" зустрінеться з неземними істотами: "Це величезне задоволення".

Також Знай.uа писав, що в Україні виявлено легендарний артефакт спартанців: фото святині.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що пам'ятка Ніагари "ожила" і більше ніколи не повернеться на місце: що сталося зі старою баржею.