Фракція "Слуга народу" активно працює над законом про скасування призову на строкову військову службу, який може почати працювати поетапно.

Про це стало відомо із заяви голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Давид Арахамія, фото delo.ua
Давид Арахамія, фото delo.ua

"У нас є спільне бачення скасувати призов взагалі, коли виникне така можливість і фінансова, і, по можливості, по людям. Реалізувати це можна буде так: спочатку скоротити призов на 20% і замінити його на контрактну армію. Потім побачити, що у нас все нормально, що ми контролюємо процес, тоді скоротити ще на 20%. Тобто, таким покроковим шляхом можна дійти до 100%", - розповів Арахамія.

У той же час на питання, на якому рівні зараз робота над цією законодавчою ініціативою, політик сказав, що "зараз це на стадії концепту та розрахунків". Також, за його словами, примусове проходження військової служби впливає на загальну мотивацію, а тому і на якість.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт: як оформити, швидко зробити, отримати.

Як повідомляв Знай.uа обов'язковий призов в армію скасують: в Міноборони розкрили деталі.

Знай.uа писав, у Зеленського хочуть скасувати обов'язковий призов в армію: приголомшливу заяву.