День вторинної переробки

Цей день відзначають щороку 15 листопада з метою привернення уваги влади, громадськості та промислових структур до вторинної переробки. Головне її завдання – вирішити обмеженість ресурсів, а також знизити вартість готової продукції (використовується більш дешева сировина), заодно і боротися із забрудненням середовища.

Вперше відзначили день в 1997 році в США, він тоді називався America Recycles Day. Його провели екологи, щоб заохотити американців, які здають відходи на переробку та купують продукцію, зроблену з вторсировини. З часом свято почали відзначати і в інших країнах.

Вторинна переробка, фото: Твое Радио
Вторинна переробка, фото: Твое Радио

День королівської династії в Бельгії

У Бельгії це свято заснував король Леопольд II, а проводять урочистості на честь святого Альберта. Його вважають покровителем королівської сім'ї. День є символом єдності бельгійської нації в політичному і мовному різноманітті. Сьогодні вчителі, школярі та студенти обговорюють роль монархії в сучасній Бельгії, скрізь грає гімн країни. На честь монарха проводять святкову церемонію в Федеральному парламенті, а в храмах проводять церковні служби. Також це вихідний день.

День королівської династії в Бельгії, фото: RUS TVNET
День королівської династії в Бельгії, фото: RUS TVNET

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Сіті-Го-Сан свято дітей в Японії

Цьому дитячому святу вже більше 300 років. Воно стосуєтся тих дітей, яким у цьому році виповнилося 7 або 3,5 роки. У Японії ці числа вважаються магічними і відображають найважливіші моменти життя людей. До цього свята приурочено багато звичаїв та обрядів. Наприклад, здійснюють обряд камокі – зберігають волосся дітей трирічного віку. Раніше дітей голили наголо, щоб потім відросло сильне і довге волосся, яке вважають предметом гордості. Батьки піклуються про те, щоб зробити свято незабутнім для дитини. Хлопчиків 3 і 5 років, а також дівчаток 3 і 7 років наряджають і приводять в синтоїстський храм. Так батьки дякують богам за здоров'я і щастя дітей.

Сіті-Го-Сан, фото: Японский дом
Сіті-Го-Сан, фото: Японский дом

Православні свята:

  • Мучеників Акиндіна, Пігасія, Аффонія, Єлпідифора, Анемподиста та іже з ними.
  • Преподобного Маркіяна Киринейского.
  • Святкування "Одигітрія" Шуйской ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Акиндин і Пігас

В цей день православні люди вшановують пам'ять святих Акиндіна, Пігасія і з ними 7 тисяч мучеників. Цей день важливий, тому що світловий день став зовсім коротким і багато роботи треба виконувати при штучному світлі. Також сушили зерно і розводили під ним вогонь. А на багатті пекли картоплю і розповідали історії про різних духів.

Народні прикмети на 15 листопада

Іменини в цей день

Костянтин


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.