Традиційний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності знову писала вся країна. І лише двоє українців не допустили жодної помилки.

Серед переможців - шестикласниця із Закарпатській області Анастасія Швець і учитель української мови та літератури Новоград-Волинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Ірина Рожок. Вона, до речі, вдруге стала переможцем Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Ірина Рожок, вчителька, фото Novograd.city

Про це розповіли співорганізатори диктанту Олександр Авраменко та Олена Зелінченко, в ефірі UA: Українське радіо.

Для тих, хто припустився незначних помилок, організатори вирішили створити другу та третю номінацію – аналог другого та третього місць.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами Зелінченко, через те, що роботи надсилалися електронною поштою, складно було визначити всю географію цьогорічного диктанту.

Заняття в школі, фото: сайт ПФУ
Заняття в школі, фото: сайт ПФУ

"Текст виявився складним, тому тільки двоє переможців, хоча в минулому році було аж 311 робіт без єдиної помилки. У минулому році можна було протягом двох днів піти до вченого, філолога, вивірити всі помилки, порадитися, а тут треба було протягом 15 хвилин відправити свою роботу. Тому перевірити диктант було неможливо. Думаю, саме цим і пояснюються лише двоє переможців", - розповів автор диктанту Олександр Авраменко.

Листи надходили і з-закордону - 14 з Об'єднаних Арабських Еміратів, 5 - з Латвії, 4 - з Малайзії, 3 - з Німеччини, 2 - з Данії і по одному листу з Канади, Фінляндії, Норвегії, Сербії, Йорданії, Чехії, Ізраїлю, Франції, Польщі, Білорусі, Росії та Китаю.

Нагадаємо, Порошенко змінив коней на переправі, викликайте Фаріон. В цей раз "під розстріл" потрапила фраза Порошенко, що він сам є російськомовною людиною.

Як раніше повідомляв Знай.uа, чиновники ризикнули перевірити знання солов'їної.

Також портал Знай.uа писав про те, що "грамотний" Добкін довів соцмережі до сліз.