Інтерв'ю Петра Порошенко в ефірі ICTV поставило в глухий кут багатьох українців, змусивши замислитися про те, що стратеги політтехнологів гаранта дала збій. В цей раз "під розстріл" потрапила фраза Порошенко, що він сам є російськомовним людиною.

"Ось послання для жителів сходу України. Перша позиція: ми повинні зберегти Україну, ніхто не буде зазіхати на ваше право говорити російською мовою. Я сам російськомовний, і я вже багато разів говорив, що для мене абсолютно природно говорити російською мовою. Я готовий позмагатися з ким завгодно, написати диктант або твір", - сказав він.

"Президент України Петро Порошенко заявив, що є російськомовною людиною і готовий написати диктант або твір, щоб довести це... Громадянину України потрібно створити комфортні умови і не порушувати право спілкуватися в побуті, в школі, в освіту тією мовою, яка йому зручніше", - стверджував Він. Нагадаю, що рівно місяць тому - у Річницю дня народження Шевченка, Порошенко заявив, що кожен українець повинен перейти на українську мову, оскільки перехід на українську мову – це справжній і свідомий вибір кожного українця.Схоже, політтехнологи порошенко втратили всякий розум і в паніці кидаються, хапаючись за будь-які самі божевільні ідеї в надії запобігти неминуче..." - пише українка.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Громадяни України відреагували на такий меседж:
"Випускайте в загін Фаріон і Ніцой!", "Ось і я тиждень тому задавала питання, хто з цих двох кандидатів підніме мовне питання... перший пішов... а в цей час в раді будуть розглядати « мовний закон», що передбачає штрафи за невикористання української мови", "Несамовите видовище". "Такий хитрюжка", "Тому слабкий розумом Парубій відключає в Раді мікрофон російськомовним депутатам?", "Прямо по дзеркалах дереться..".

Варто відзначити, що після вищезгаданого ефіру, Порошенко провів опитування у себе в Telegram-каналі, де запитає чи помітили українці зміни після 1 квітня.

33% українців відповіли, що зміни поки слабо помітні.

Нагадаємо, що нові білборди Порошенко викликали лють земляків.

Як раніше повідомляв Знай.uа Лукашенко назвав наступного президента України

Також портал Знай.uа писав про те, що Романенко показав, хто голосує за Порошенка