15 листопада, на офіційному сайті Кабінету міністрів України з'явилася інформація про те, що уряд планує провести низку реформ, щоб перевести ряд бюрократичних процедур у цифровий формат.

Серед нововведень є таке, що стосується водійських посвідчень. У Кабміні їх вирішили оцифрувати. Відтепер водії, які потрапили у неприємну ситуацію, більше не мусять бігти у сервісний центр МВС. Процедуру відновлення втрачених або вкрадених водійських прав можна буде здійснити самостійно в режимі онлайн.

Водійські права, Кореспондент
Водійські права, Кореспондент

"Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою он-лайн процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила наразі стосуються посвідчень нового зразка, що видані після 1 січня 2013 року".

В найближчі терміни цей законопроєкт Кабінет міністрів передасть на розгляд до Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Щоправда, відновити можна буде лише права, які видали після 1 січня 2013 року.

Водійські права, Politeka
Водійські права, Politeka

У Кабінеті міністрів України схвалили постанову, якою запустять онлайн процедуру відновлення втрачених або викрадених водійських прав.

Нагадаємо, раніше МВС загрожує в'язницею п'яним водіям: "Неважливо, буде це депутат чи мільйонер".

Також Знай.uа писав, що українцям вдосконалили процедуру видачі водійських прав: це треба знати кожному автовласнику.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про підвищення цін на газ, автокрісла, водійське посвідчення в смартфоні: до чого ще готуватися українцям у листопаді.