20 листопада в Україні набув чинності новий закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісла. Більшість водіїв сприйняли нововведення позитивно.

Однак таксисти почали скаржитися, адже штрафи будуть застосовувати і до них. Тепер вони масово відмовляються перевозити сім'ї з дітьми. Авто Інформатор пише, як вийти з цієї ситуації і знайти компроміс з власником авто.

Рюкзак-бустер

Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua
Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua

Якщо дитині більше чотирьох років, то можна придбати рюкзак-бустер, щоб спокійно їздити в таксі. Цей рюкзак вийде легко трансформувати в бустер. Крім того, він зробить поїздку вашої дитини не тільки безпечною, а й комфортною. Вартість девайса стартує від 1700 гривень.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Адаптер автомобільного ременя безпеки

Адаптер автомобільного ременя безпеки підходить для дітей від 4 років і вагою від 15 кілограм. Це пристрій адаптує положення ременя безпеки під дитину, щоб він проходив через плечовий пояс, а не в районі горла. Його можна купити за 170 гривень.

Автокрісла для дітей, фото: poradumo.pp.ua
Автокрісла для дітей, фото: poradumo.pp.ua

Поїздка з немовлям

Зараз багато виробників колясок створюють спеціальні отвори, щоб можна було закріпити за допомогою ременя безпеки. Також існують коляски 3 в 1, які включають автокрісло.

Нагадаємо, за перше порушення накладається штраф у розмірі 510 гривень, а за повторне - 850.

Як повідомляв портал Знай.иа, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел.

Також портал Знай.иа писав, що українцям вдосконалили процедуру видачі водійських прав.