На Прикарпатті 35-річний українець став жертвою шахрая. Він перерахував кошти в сумі 60 тисяч гривень за розмитнення власного автомобіля, однак після отримання коштів чоловік, який пообіцяв йому допомогти, перестав виходити на зв'язок.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції області.

Інцидент стався у Надвірнянському районі. Так, мешканець району планував розмитнити авто Audi А6 за допомогою митного брокера, який виявився шахраєм. 35-річний чоловік перерахував тому 60 тисяч гривень, після чого шахрай зник.

розмитнення машин
розмитнення машин

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

шахрайські схеми
шахрайські схеми

Зазначимо, що комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув проект Закону про внесення змін до Митного кодексу щодо тимчасового порядку застосування статей 470 і 481 (реєстр. № 2288). Після цього закон може потрапити до Ради та, якщо з нього проголосують, він набере чинність. Якщо відповідний законопроект приймуть, то це суттєво зменшить розмір штрафів для українців.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, євробляхери отримали останній шанс перед Новим роком: відтермінування штрафів, вік авто та багато іншого.