Лікарям доводиться видавати довідки про тимчасову непрацездатність, тому що в Україні закінчилися бланки лікарняних. Так, отримати виплати з допомогою цієї довідки можна, а от пояснити, чому працівник відсутній, можна.

У Департаменті охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації пояснили, що лікарняних листів немає як у Києві, так і по іншим регіонам України.

У Міністерстві охорони здоров'я про проблему знають, проте кажуть, що якщо десь бланки відсутні, то це вина місцевих департаментів охорони здоров'я.

людина у лікарні
людина у лікарні

Так, 18 листопада з поліграфічним комбінатом "Зоря" підписали договір. Бланки можуть з'явиться в українських поліклініках до кінця року, а до того часу лікарі змушені давати пацієнтам довідку з діагнозом та мокрою печаткою, яку не приймають у бухгалтеріях для оплати.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тримайте зв'язок зі своїм лікуючим лікарем, він скаже, коли бланки будуть, і вам поміняють довідку на справжній листок непрацездатності. Зараз вам цю довідку дають, щоб у вас на роботі знали, що ви не гуляли, а дійсно вболівали. Така ситуація, на жаль, по всій Україні", - повідомили на гарячій лінії Моз.

Нагадаємо, більше ніяких лікарняних і допомоги породіллям.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні скасували соцвиплати на дітей і лікарняні.

Також Знай. ua писав, що в Україні зупинили виплати молодим мамам.