Стало відомо, що уряд України перестане видавати безкоштовні довгострокові візи естонським громадянам у відповідь на таке ж рішення Естонії щодо українців. Про це повідомляє "Європейська правда".

Україна скасувала безкоштовні довгострокові візи для естонців

Так, ще в липні минулого року Кабмін України прийняв розпорядження, згідно з яким естонцям оформляють довгострокових віз для в'їзду в нашу країну.

Це була відповідь на аналогічне рішення Естонії для того, щоб дотримати принцип взаємності у відносинах між країнами у сфері оформлення віз.

15 листопада 2019 року уряд визнав недійсним розпорядження 2018 року, так як у вересні уряд Естонії вирішило скасувати своє рішення про видачу безкоштовних довготермінових віз для українців.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Україна скасувала безкоштовні довгострокові візи для естонців

За словами уряду Естонії, близько 90% українців подають документи на отримання візи для тривалого перебування в Естонії і підтримувати пільгове ставлення до громадян України вже невиправдано.

Також вони відзначили, що Україна залишається важливим партнером для Естонії у Східній Європі.

Україна скасувала безкоштовні довгострокові візи для естонців

Нагадаємо, що завдяки безвізовому режиму біометричний паспорт дозволяє українцям безперешкодно їздити в багато країн.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна вводить безвізовий режим з Маршалловыми островами.

Також портал Знай.ua писав, скільки платять, і що потрібно для працевлаштування за кордоном.