У середині грудня в мобільному додатку "Дія" з'являться перші послуги – цифрові водійські права і техпаспорт автомобіля. Про це заявив перший заступник глави Міністерства цифрової трансформації Вискуб Олексій, передає hromadske.

"Перший реліз мобільного додатку запрацює з водійськими правами і техпаспортом. Фактично, їх показують патрульній поліції, яка повинна мати планшети, підключені до відповідного реєстру. Так, поліцейські за допомогою QR-коду на правах перевірять у відповідному реєстрі, що машина належить вам і у вас є права", - повідомив чиновник.

Водійські права, Politeka
Водійські права, Politeka

Крім того, за допомогою програми українці зможуть перевірити реальність документів один одного. Для цього потрібно буде сфотографувати відповідний QR-код, програма відправить запит у необхідний реєстр і покаже відповідь, чи був документ виданий в рамках проекту "Дія" і чи дійсний він.

Пізніше у програмі з'являться і інші документи: студентський квиток, податковий номер і паспорт.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Водійські права, 112 Україна
Водійські права, 112 Україна

"Приблизно в першому кварталі наступного року ми плануємо вийти навіть на цифровий паспорт громадянина. Безумовно, він буде з обмеженим використанням. Є досить складні кейси, де використовують паспорт, але для того, щоб сісти на поїзд або внутрішні авіаперевезення, смартфона буде достатньо", - уточнив Вискуб.

Нагадаємо, що як домовитися з таксистом, якщо в машині немає автокрісла.

Як повідомляв портал Знай.uа, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел.

Також портал Знай.uа писав, що українцям вдосконалили процедуру видачі водійських прав.