Кремль буде відповідати перед трибуналом Гааги за розгромлені українські кораблі

Росія грубо порушила правила Міжнародного трибуналу з морського права, повертаючи додому українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", а також моряків, які були захоплені в полон на цих суднах.

Прибуття українських кораблів в Очаків, 5 канал
Прибуття українських кораблів в Очаків, 5 канал

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ. У відомстві уточнили, що Кремль проігнорував умови Трибуналу, тримаючи українських моряків ще 4 місяці перш ніж звільнити з полону і відпустити додому.

Водійські права і техпаспорт в смартфоні

В середині грудня в мобільному додатку "Дія" з'являться перші послуги – цифрові водійські права і техпаспорт автомобіля. Про це заявив перший заступник глави Міністерства цифровий трансформації Вискуб Олексій, передає hromadske.

Водійські права, Politeka
Водійські права, Politeka

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Перший реліз мобільного додатку запрацює з водійськими правами і техпаспортом. Фактично, їх показують патрульної поліції, яка повинна мати планшети, підключені до відповідного реєстру. Так, поліцейські за допомогою QR-коду на правах перевірять у відповідному реєстрі, що машина належить вам і у вас є права", - повідомив чиновник.

"Слуга народу" Давид Арахамія виправдався за американський паспорт

Колишній депутат-радикал Ігор Мосійчук злив в мережу фотокопію нібито американського паспорта голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамии. Цю ініціативу підхопив телеграм-канал "Темний лицар", який спочатку також приписав Арахамии подвійне громадянство, але незабаром заявив, що це фейк.

Тим часом Мосійчук почав вимагати у голови фракції монобольшинства показати закордонний паспорт з відмітками про перетин американського кордону, який повинен довести, що у нього немає паспорта США.

Зеленський заговорив про повернення анексованого Криму

На сьогоднішній день Україна не розглядає варіант застосування збройних сил для визволення окупованої Росією Криму. Про це повідомив представник президента України в Криму Антон Кориневич в інтерв'ю lb.ua.

Антон Кориневич, фото - Офіс президента
Антон Кориневич, фото - Офіс президента

Так, він стверджує, що сьогодні у контексті анексії Криму і Донбасу український уряд говорить про політико-дипломатичному шляху.

Рада дозволила українським Вишам навчати студентів російською мовою

Парламент попередньо дозволив навчати студентів українських університетів на російською мовою. 12 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2299, який вносить зміни в закони "Про вищу освіту", "Про освіту" та "Про професійний предвысшем освіту".

студенти, фото: 0512
студенти, фото: 0512

Авторами документа виступили: нардепи від "Слуги народу" Сергій Бабак, Юлія Гришина, Ольга Коваль, Володимир Воронов.