Цими днями американські експерти оцінили шанси України повернути Донбас в "нормандському форматі". І слід зауважити, що прогнози не дуже втішні, пише "Голос Америки".

Відзначимо, що підготовка до зустрічі "нормандської четвірки" відбудеться вже 9 грудня. Відтак, вважають експерти, процедура імпічменту Трампа, яка нині триває, негативно вплине на повернення Донбасу

"Думаю, що втратою цих відносин Трампа і Зеленського є те, що завжди будуть залишатися питання, наскільки далеко США і цей президент готові піти, щоб підтримати Україну", - сказав старший науковий співробітник Атлантичної ради Марк Симаківський.

Експерт вважає, що деякі американські політики, які грають важливу роль в українській політиці, дали незручні свідчення щодо Трампа, що в свою чергу значно зменшить підтримку Білого Дому.

Також експерти вважають, що ще одною причиною, чому переговори закінчаться не в найкращу сторону, є послаблення підтримки західних лідерів. Сталося це у зв'язку з бажанням Франції та Німеччини пом'якшити санкції проти РФ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

"Виклик, на мою думку, полягає ще в тому, що українці переконані в цьому і засмучені відсутністю підтримки Заходу. Якщо їх залишать наодинці, то, можливо, їм треба посилити шлях до миру, так як необхідно досягти якоїсь домовленості з Росією", - каже експерт.

Водночас керівник групи з вивчення Росії Інституту дослідження війни Наталія Бугайова, говорить, що наріжним каменем переговорів є вибори на окупованій частині Донбасу, адже вони можуть дозволити Путіну досягти своєї мети без компромісів.

Путін, фото - Comments
Путін, фото - Comments

"Якщо вибори відбудуться під впливом Росії, або прямим військовим тиском, або під політичний контролем Росії над цією територією, це буде означати, що російське вторгнення буде легітимізовано", - говорить вона.

Відтак, за її словами, Росія керуватиметься принципом, що вона може вторгнутися в незалежну країну, маніпулювати політичним середовищем в свою користь і змусити цю країну прийняти її версію світу.

Нагадаємо, вірші під "Градами": вінничанин показав непоетичні будні охопленого війною Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа ЗСУ підбили російську "пташку", начинену вибухівкою.

Знай.uа писав, українцям покажуть життя захисників без прикрас: від берців до окопів.