День завоювання друзів (День друзів)

24 листопада всі американці відзначають День друзів. Повна назва цього свята — День придбання друзів, а також здійснення впливу на людей. Щороку це свято обов’язково проводиться з використанням ідей відомого психолога та письменника Дейла Карнегі. Він народився саме 24 листопада в 1888 році, тому це свято відзначають у знак поваги до цієї людини.

Всесвітній день відмови від покупок

Щорічно в кінці листопада люди в багатьох країнах світу на добу відмовляються від будь-яких покупок, нагадуючи собі про те, що надмірне споживання – небезпечна суспільна тенденція.

Православні свята:

  • Іверської Монреальської ікони Божої Матері.
  • Блаженного Максима, Христа рaди юродивого, Московського чудотворця.
  • Мученика Віктора і мучениці Стефанида.
  • Великомученика Міни Котуанского.

Теодор Студит

Теодора назвали Студитом через обитель, в якій він служив. Але російський народ зрозумів це по-своєму і називав його ще і Морозом. Люди говорили: "Теодор Студит землю студить". У цей час уже було зрозуміло, що тепліше не буде і прийшла зима. Тому люди намагалися проводити день вдома, гріючись біля печі і їсти щі. Було багато прикмет в цей день за якими прогнозували погоду і врожай. Наприклад, якщо в цей день було багато зірок на небі, то потрібно готувати кошика, тому що урожай ягід і грибів буде хорошим. Але прикмета збудеться, тільки якщо заварити чай з сушеними ягодами.

Ягоди, фото: Пищевые добавки
Ягоди, фото: Пищевые добавки

Народні прикмети на 24 листопада

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Що відбулось 24 листопада в Україні та світі:

  • 1638 — в урочищі Маслів Став ухвалена "Ординація Війська Запорозького Реєстрового".
  • 1859 — Чарльз Дарвін опублікував свою працю "Походження видів", що є одним з найзнаменитіших творів в історії науки й основоположним у сфері еволюційного вчення.
  • 1910 — у Севастополі розпочала роботу офіцерська школа авіації.
  • 1918 — ескадра Антанти окупувала Севастополь.
  • 1969 — Договір про непоширення ядерної зброї ратифікований у США та СРСР (президент США Річард Ніксон підписав відповідний законопроект, договір був ратифікований Президією Верховної Ради СРСР).
  • 1994 — в Україні розпочала свою діяльність місія ОБСЄ.

Іменини в цей день

Вікентій, Віктор, Євген, Максим, Степан, Тимофій, Теодор.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.