Кабінет міністрів розробив і прийняв бюджет, згідно з яким основною статтею витрат є держборг. Крім того, в документі не передбачені реформи, які раніше обіцяли, а також "реальний" прожитковий мінімум.

Так, тарифи стануть вище, а от витрати на субсидії урізали і навіть змінили формулу її розрахунку. Від прожиткового мінімуму вирішили відв'язати зарплати і виплати.

Формула розрахунку субсидій залишалася незмінною протягом декількох років. Однак з травня 2020 року вона буде іншою. Так, відтепер в існуючу формулу встановлять коефіцієнт у 20% замість 15%, які діють зараз.

Субсидії, фото: dom-i-zakon
Субсидії, фото: dom-i-zakon

Враховуючи, що зміни вступлять в силу з травня наступного року, в опалювальний сезон розмір субсидії зменшаться не буде, а з наступного вже доведеться платити більше.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Принцип розрахунку субсидій зовсім не змінився і визначається індивідуально: чим менші доходи домогосподарства, тим менше обов'язкова частка плати за комуналку, а отже, більший розмір субсидії. Цей крок направлений на посилення адресності та не вплине на найменш забезпечені категорії одержувачів субсидій"

Від прожиткового мінімуму мають намір відв'язати виплати, у тому числі допомоги, зарплати і соціальні виплати.

Міністерство соцполітики розробило законопроект, який дозволить збільшити прожитковий мінімум і при цьому не підвищувати витрати на соціалку

Нагадаємо, в Україні значно зросла ціна на комуналку.

Як повідомляв Знай. ua, у ПФУ повідомили про надбавки до пенсій.

Також Знай. ua писав, що українцям уріжуть субсидії в опалювальний сезон.