Студентка-медик з Університету Вармії та Мазури в Ольштині (Польща) обматюкала українку в онлайн-відео. Коли скандал став гучним, вона опублікувала ще один ролик, в якому вибачилася. Однак, полька таки отримала покарання, повідомляє Politeka.

Польську студентку, яка публічно облаяла українку, відсторонили від навчання в університеті. Про це пишуть польські ЗМІ.

Так, видання Gazeta Wyborcza пише, що скандал розгорівся наприкінці минулого тижня, коли студентка Вармінсько-Мазурського університету виклала в соцмережах відео, де в грубій формі обізвала українку, яка їхала з нею в одному потязі і, за словами польки, зайняла її місце.

У хвилинному відеозверненні, копії якого досі доступні в мережі, дівчина в нецензурній формі обурюється, що українка буцімто зіпсувала їй поїздку.

Студентка називає нашу співгромадянку "курвою" і заявляє, що та "зайняла її місце в купе".

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Вона купила тільки одне місце, а я заплатила за два, щоб було місце для ніг, тому що я можу собі це дозволити", - розповідає студентка у відео.

Окрім того, полька дозволила собі назвати українку твариною, глузувати з її роботи (вона вирішила, що жінка працює прибиральницею) і заявити, що українка посідає "нижче місце в ієрархії".

Обережно, у відео присутня нецензурна лексика:

Відео швидко облетіло мрежу і привернуло увагу ЗМІ, студентку звинуватили у ксенофобії щодо українців.

Після бурхливої реакції на публікацію дівчина видалила скандальне відео і оприлюднила нове, в якому вже вибачилася за свої слова.

"Вибачте, я не думала, я просто дурепа", - цитує студентку польське видання Radio Zet.

Водночас на скандал вже відреагували в університеті, в якому навчається студентка. Керівництво закладу заявило, що вона відсторонена від навчання і за фактом порушили дисциплінарне провадження.

"В університеті ніколи не буде місця для расистської, ксенофобської або зневажливої поведінки щодо осіб за статтю, расою, етнічною приналежністю, національністю, релігією,.. віком, сексуальною орієнтацією", - йдеться в заяві навчального закладу.

Нагадаємо, на українця накинулися із ножем у Польщі свої ж земляки

Як повідомляв портал Знай.ua, країни ЄС за 9 місяців отримали від українців 709 запитів про притулок

Також Знай.ua писав, скільки пропонують заробітчанам у Польщі, Німеччині та Китаї