Протягом перших 9 місяців 2019 року міграційні служби Євросоюзу (28 членів ЄС + Норвегія і Швейцарія) одержали понад півмільйона запитів про надання притулку. А це на 10% більше, порівняно із відповідним періодом минулого року.

Такі дані 19 листопада оприлюднили на сайті Європейського офісу з підтримки притулку.

Latest asylum trends - September 2019

📊 Latest asylum trends: 📌 5⃣1⃣5⃣ 8⃣2⃣5⃣ applications were lodged in the EU+ during the first 9⃣ months of 2⃣0⃣1⃣9⃣. 📌 Per capita applications indicate high pressure on smaller EU+ countries. 🗺️ See interactive map: https://europa.eu/!nJ34KB. 📰 Press release: https://europa.eu/!UV88Tt. #EASO #asylum Video made with Flourish https://flourish.studio/

Geplaatst door European Asylum Support Office - EASO op Dinsdag 19 november 2019

Прохання про надання притулку в європейських країнах від початку року подали 709 громадян України, а "рейтинг визнання" для них під час розгляду у першій інстанції склав 9%. Загалом, на розгляді міграційних служб ЄС наразі знаходиться 9598 заяв українців на отримання притулку.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Понад півмільйона (515 825) заяв на надання притулку були подані в країнах ЄС за перші 9 місяців 2019 року, що на 10% більше, ніж у цей же період рік тому. Пропорція заяв, які отримали позитивне рішення у першій інстанції , цьогоріч склав 34% проти 33% у 2018 році", - сказано в повідомленні.

Євросоюз продовжив антиросійські санкції
Євросоюз продовжив антиросійські санкції

Найбільше заявок на притулок надійшло від громадян Сирії (51 тисяч), Афганістану (39 200) і Венесуели (31 412 – вдвічі більше, ніж у 2018 році). Українці теж не пасуть задніх.

За офіційними даними, цьогоріч країни ЄС+, що мають меншу кількість населення, опинилися під особливо високим тиском.

Нагадаємо, телефонна розмова Зеленського і Туска: підняли питання асоціації з ЄС і реформ в Україні.

Також Знай.uа писав, що найкращий друг України виступив проти Путіна: Зеленський - на саміті G8.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "Слуга народу" змусить YouTube і Netflix покинути Україну: готується скандальний законопроєкт.