В світовому рейтингу процвітання за 2019 рік, в якому оцінювали 167 країн світу, Україна посіла аж 96 місце.

Про це повідомляється в щорічному звіті аналітичного центру Legatum Institute за 2019 рік, передає "Хвиля".

Порівнюючи з минулим роком Україна піднялася на три позиції (з 99-го місця), але за останні 10 років (з 2009 року) Україна опустилася в рейтингу.

Рейтинг, фото з вільних джерел

Україна, як і всі решта, оцінювалась за індексом процвітання, до якого входить 12 позицій, за якими оцінювалася Україна: особиста свобода (85), безпека (145), якість державних послуг (81), якість економіки (87), соціальний капітал (148), умови для підприємництва (71) та інвестицій (113), доступ до ринку і інфраструктура (87), умови життя (69), освіта (37), охорона здоров'я (114), і екологія (127).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Так, найбільш високу оцінку Україна отримала в галузі освіти (37), іа також умови життя (69), а найнижчу - у категорії "соціальний капітал" (148).

Перше місце в рейтингу посіла Данія. У першій п'ятірці скандинавські країни, Норвегія, Швейцарія, Швеція, Фінляндія.

Рейтинг України, фото Слово і діло

США опинилися на 18-му місці. Замикають рейтинг процвітання країни Африки: Південний Судан, Ємен.

У 2009 році Україна вперше з'явилася в списку країн цього рейтингу добробуту і зайняла 61 місце зі 104. Цей рейтинг проводиться з 2007 року.

Нагадаємо, що в мережі оприлюднили рейтинг найбільш небезпечних країн для представників ЛГБТ-спільнот: яке місце зайняла Україна.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Грузії спалахнули заворушення через прем'єри фільму про танцюристів-геїв. Протестувальники - в основному члени радикальної організації.