Кабмін планує передати на забезпечення Пенсійного фонду пенсійні виплати співробітникам правоохоронних структур. Про це зазначається у протоколі рішення КМУ, який поклав на Мінсоцполітики розробити законопроект про пенсії в Україні.

Зараз українські військові отримують лише мінімальну пенсію, а решту "додають" з держбюджету. У 2016 році виділили 14 млрд грн, у 2018 році – вже 21,7 млрд, а за перше півріччя цього року - 13,7 млрд.

У Мінсоцполітики хочуть цю надбавку скасувати та зобов'язати ПФУ повністю забезпечувати військових.

Військові, фото - AudioBurst
Військові, фото - AudioBurst

Так, екссиловиків внесуть у загальний пенсійний реєстр, вказавши інформацію про грошове забезпечення та сплату ними страхових внесків. Таким чином, військові будуть отримувати пенсії за загальною схемою, тоді як зараз у них – своя формула.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Для уряду такий підхід вирішує велику проблему - в останні роки надактивні військові пенсіонери відсуджують собі великі надбавки до пенсій, причому, багато хто дійшов до Верховного суду.

українські військові, фото: Донбас Times
українські військові, фото: Донбас Times

За словами пенсіонера системи МВС Ігоря Сухаря з Тернополя, можна відсудити надбавки до 50%, а то і більше, оскарживши в судовому порядку заниження деяких коефіцієнтів, чим люди звичайно ж користуються.

Однак, якщо військових включать у загальну пенсійну систему, такої можливості у них вже не буде.

Нагадаємо, українським пенсіонерам пообіцяли перерахунок у грудні: на кого чекає надбавка і на скільки.

Як повідомляв портал Знай.uа, уряд України підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо заміни паперових трудових книжок на електронні версії.

Також портал Знай.uа писав, що українцям перерахують борги за комуналку.