Греко-католики вже давно домагаються від Папи Римського Франциска отримання статусу патріархії, який мають ряд східно-католицьких церков. Про це пише "Страна".

Так, кандидатів у єпископи будуть обирати і затверджувати без згоди Папи. Крім того, главу церкви обиратимуть українські єпископи і він буде відразу вступати у свої повноваження, без затвердження Ватикану.

При цьому переговори з цього приводу в даний момент фактично заморожені.

"Серед греко-католиків поширена думка, що Франциск занадто тісно зійшовся з Путіним і РПЦ на ґрунті загальної нелюбові до американців і тому не хоче робити якихось кроків, які будуть дратувати Росію. Тому і гальмується питання з патріархією і навіть питання про беатифікацію митрополита Шептицького також не вирішується. Не кажучи вже про більш складні речі на кшталт об'єднання з ПЦУ", - повідомило джерело в УГКЦ.

Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згідно з інформацією, в УГКЦ останнім часом зростає невдоволення політикою Папи Римського.

"Найбільш гарячі голови взагалі пропонують самовільно об'єднатися з ПЦУ і піти від Риму до Вселенського патріарха Варфоломія, якщо Франциск буде продовжувати свою політику. Але це такий крайній варіант, який навіть обговорювати бояться. Адже зрозуміло, що тоді буде новий розкол. На цей раз – вже всередині греко-католиків. Але те, що відносини між УГКЦ і Ватиканом зараз стали напруженими – це факт", - пояснило джерело.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск зробив гучну заяву щодо переговорів України і Російської Федерації.

Як повідомляв портал Знай.uа, суд дозволив негайну ліквідацію православної церкви в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Папа Римський відмовився приймати в Римі колишнього президента Петра Порошенка.