Перерахунок комуналки через "зеленого" тарифу

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища запропонувало законопроект згідно з яким можуть підняти тариф на електрику для населення, у кого споживання вище 500 кВт-год на місяць. Це хочуть зробити для того, щоб покрити дефіцит коштів на оплату інвесторам за "зеленим" тарифом".

Бабуся читає платіжку за комуналку, Російська газета
Бабуся читає платіжку за комуналку, Російська газета

Костянтин Чижик, заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, повідомив про це на десятому Міжнародному інвестиційному форумі з відновлюваної енергетики.

Чому рейтинг Зеленського тане на очах

Рейтинг Володимира Зеленського стрімко падає. Соціологи КМІС зафіксували, що рівень підтримки президента впав на 12 пунктів і становить зараз до 52%. Експерт назвав кілька причин, чому так відбувається. Про це пише "Хвиля".

Володимир Зеленський на  українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, фото ОП
Володимир Зеленський на українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, фото ОП

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жахлива комунікація команди Зеленського з ключових питань. Починаючи від обміну полонених, закінчуючи нормандським форматом і ідеями, які дають направо і наліво Кабмін і нардепи "Слуги народу".

Кабмін відбере у військових пенсіонерів останнім

Кабмін планує передати на забезпечення Пенсійного фонду пенсійні виплати співробітникам правоохоронних структур. Про це йдеться в протоколі рішення КМУ, який поклав на Мінсоцполітики розробити законопроект про пенсії в Україні.

Зеленський з військовими, фото: ОПУ
Зеленський з військовими, фото: ОПУ

Зараз українські військові отримують лише мінімальну пенсію, а решту "доповідають" з держбюджету. У 2016 році виділили 14 млрд грн, у 2018 році – вже 21,7 млрд, а за перше півріччя цього року - 13,7 млрд.

Добкін пригрозив Порошенко і його "свиті" в прямому ефірі

Скандальний колишній нардеп від "Партії регіонів" Михайло Добкін в прямому ефірі пригрозив п'ятого президентові України Петра Порошенка, екс-спікера Ради Андрію Парубію та колишньому секретарю РНБО Олександра Турчинова.

Так, Добкін заявив, що в Україні треба ввести воєнний стан, після чого за законами військового часу потрібно буде розправитися з низкою політиків.

В Україні назріває новий церковний розкол

Греко-католики вже давно домагаються від Папи Римського Франциска отримання статусу патріархії, який мають ряд східно-католицьких церков. Про це пише "Країна".

Папа Римський Франциск, Уніан
Папа Римський Франциск, Уніан

Так, кандидатів у єпископи будуть обирати і затверджувати без згоди Папи. Крім того, главу церкви обиратимуть українські єпископи і він буде відразу вступати у свої повноваження, без затвердження Ватикану.