28 листопада в Україні успішно завершили випробування крилатої ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ "Нептун". Ракету запустили в політ на більш, ніж 250 км по заданому маршруту і висотах, як повідомляє Олег Коростельов, генеральний директор і генеральний конструктор державного КБ "Луч".

Запуск ракети, Defense Express
Запуск ракети, Defense Express

Коростельов зазначив, що у четвер, 28 листопада, була фактично завершена розробка "Нептуна". Під час подальших випробувань будуть спостерігати за бойовими характеристиками ракети.

Запуск ракети, YouTube
Запуск ракети, YouTube

Маса РК-360МЦ "Нептун" дорівнює 870 кг, вага бойової частини - 150 кг. Дальність пуску ракети - до 280 км, швидкість приблизно 900 км/год, висота польоту над гребенем хвилі 3-10 м.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Запуск ракети, YouTube
Запуск ракети, YouTube

В конструкторському бюро повідомляють, що за допомогою комплексу "Нептун" можна запустити одночасно до 24 ракет. Інтервал пусків в залпі 3-5 сек.

Запуск ракети, YouTube
Запуск ракети, YouTube

Ракетний комплекс "Нептун" можна встановлювати на відстані до 25 км від берегової лінії, необхідний час розгортання є до 15 хвилин.

Запуск ракети, YouTube
Запуск ракети, YouTube

В конструкцію ракети внесли кілька змін: тепер ракети Р-360 мають головку самонаведення. Вона може дозволяти захоплювати ціль навіть в умовах складного маневрування. Ракету доповнили новим стартовим двигуном, завдяки якому вона більш активно виводиться на маршову ділянку польоту. Також ракету оснастили крилами і рулями більшої площі. Вони підвищать керованість і маневровість ракети.

Р-360 може обходити протиповітряну оборону і знищувати ціль несподіваним ударом.

Нагадаємо, раніше під Одесою прогриміли потужні вибухи, Чорне море екстрено перекривають силовики: що сталося, перші кадри.

Також Знай.uа писав, що Зеленському представили надпотужний ракетний комплекс "Нептун": основні переваги в одному відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Україна закриє небо над Чорним морем, Путіну не по собі: що відбувається.