Глава України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає серйозні зміни для ЗСУ. Відтак, президент змінив військові звання сержантського і старшинського складу. Про це йдеться на сайті Зеленського.

Наразі є такі військові звання: рядовий, старший солдат, молодший сержант, сержант, старший сержант, старшина, прапорщик, старший прапорщик. Але закон їх змінює: рекрут, солдат, старший солдат, молодший сержант, сержант, старший сержант, перший сержант, штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант.

Зеленський з військовими, фото: ОПУ
Зеленський з військовими, фото: ОПУ

Ще однією важливою зміною у новому законопроекті є те, при зверненні до міністра оборони України і його заступникам, військовий має називати їх посади та додаючи перед назвою слово "пан або пані".

Підкреслимо, що у зв'язку із тим, що змінюються військові звання, не обійшло стороною і корабельні звання: мічманів більше не буде, зате з'являться штаб-старшина, майстер-старшина, старший майстер-старшина і головний майстер-старшина.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, українські захисники на Донбасі знімають бойовий купол.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українські воїни показали бойових монстрів.

Також портал "Знай.ua" писав, що ЗСУ підбили російську "пташку", начинену вибухівкою.