Новий вид афери з банкоматами вигадали кмітливі шахраї, які йдуть на все щоб виманити гроші у звичайних людей. У мережі повідомляють про новий шахрайський спосіб обману з картами біля банкоматів.

Про нові методи аферистів у соцмережах повідомив користувач під ніком Серж Гатілов, який застеріг українців бути особливо обережними в черзі до банкомату.

зняття готівки у банкоматі, фото: nv.ua
зняття готівки у банкоматі, фото: nv.ua

Суть афери полягає в тому, що людина начебто забуває свою карту в картоприймачі і йде. Відповідно, до банкомату підходить наступний клієнт і бачить залишену картку. Людина автоматично виймає її з банкомату — і тут повертається той, хто забув її із заявою, що з картки зникли гроші. Згодом до шахрая приєднується "свідок", який підтверджує його слова. Далі слідують погрози викликати поліцію і як доказ приводять залишені на картці відбитки.

Щоб не потрапити у подібну ситуацію, фахівці радять у жодному разі не діставати забуту у банкоматі картку і не натискати кнопки скасування, а дочекатися поки картоприймач сам її "з'їсть". Також не варто допомагати власнику картки та подавати йому, виймаючи її із банкомата — нехай людина сама забере карту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Черги біля банкоматів Приватбанку
Черги біля банкоматів Приватбанку

Нагадаємо, раніше шахрай під виглядом СБУшника зібрав 100 тисяч "пожертвувань" для учасників ООС

Як повідомляв портал "Знай.ua", аферисти придумали нову збочену схему, українці втрачають останнє

Також "Знай.ua" писав, про фальшиві гроші в Україні: як не стати жертвою і розпізнати підробку