Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміну військових звань. Документ передбачає скасування старих і впровадження нових звань. Так, замість звання "прапорщик і старший прапорщик" буде звання "штаб-сержант" і "майстер-сержант". Замість "старшини" буде "головний сержант", а замість "рядового" – "солдат". Також в Україні запровадять тимчасове звання "рекрут", яким будуть називати людей, які проходять підготовку перед підписанням контракту з ВСУ, але до прийняття присяги.

Володимир Зеленський, Zik
Володимир Зеленський, Zik

Що стосується флоту, то тут звання також будуть замінені. Так, замість "мічмана" буде "штаб-старшина", а "старшого мічмана" замінять "старшим майстер-старшиною". Також в законі йдеться про розподіл сержантського і старшинського складу на молодший і старший склади. Також відомо, що "полк" за новим законом буде називатися "бригада". Також, тепер при зверненні до міністра оборони і його заступників, які в основному є не військовими, будуть звертатися, "пан/пані" перед тим як називати їх посаду. Це стосується і звернення до курсантів військових навчальних закладів: "Пане курсанте/пані курсанте".

Українські військові, Уніан
Українські військові, Уніан

Нагадаємо, Зеленський схвалив закон про військові звання в армії.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ЗСУ познущалися над бойовиками "ЛНР" під Кримським.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні жорстко взялися за дезертирів, опубліковано новий закон.