27-річний іноземний студент одного з харківських вишів, який приїхав на навчання з країни в Центральній Африці, виявився аферистом. Він намагався заволодіти грошима українських аграріїв. Чоловіка затримали у Києві працівники СБУ.

Затримання, СБУ
Затримання, СБУ

Повідомляється, що студент намагався привласнити гроші аграріїв завдяки схемі, яка більш відома як "шахрайство з чорним доларом". У двох керівників агропідприємств йому вдалося виманити 100 тисяч доларів.

Студент опублікував в інтернеті оголошення про те, що він виготовляє фальшиві гроші з використанням новітніх технологій. Нібито, таку підробку не можна буде відрізнити від справжніх грошей. Двоє потенційних покупців погодилися на незаконну оборудку і шахраєві перерахували гроші. За кожну партію справжніх грошей він обіцяв у два рази більше фальшивок.

Затримання, СБУ
Затримання, СБУ

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Коли студент збирався передавати гроші, його затримали в одному з київських готелів. Проти афериста відкрили кримінальне провадження за 4 ч. с. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей). Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше українців попередили про нову шахрайську схему: як у черзі до банкомата не втратити свої гроші.

Також Знай.uа писав, що в Україні з'являться монети по 5 і 10 гривень: в НБУ показали, як виглядатиме новинка.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що фальшивий СБУшник зібрав 100 тисяч "пожертвувань" для українських воїнів: подробиці.