Сьогодні Україна відзначає 28-у річницю проведення референдуму про незалежність, на якій народ підтримав Акт проголошення незалежності України, повідомляє “Апостроф”.

Рівно 28 років тому, 1 грудня 1991 року, в Україні пройшов референдум, на який було винесене питання “Чи підтримуєте Ви Акт проголошення незалежності України?”. У головуванні на референдумі взяли участь майже 32 мільйони українців — 84,18 відсотків населення України. З них понад 90 відсотків проголосували за незалежність.

День незалежності України
День незалежності України

Першими країнами, які офіційно визнали незалежність України, стали Канада та Польща, які зробили це вже 2 грудня 1991 року.

Нагадуємо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав Президента Володимира Зеленського підняти на “нормандській зустрічі” питання окупованого Криму.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, на контрольному пункті Чаплинка", що знаходиться між материковою україною і анексованим Кримом, російські окупанти затримали пенсіонерку, яка виявилася відомою татаркою Айше Сеитмуратовой.

Також портал Знай.ua писав, що тимчасово окупований Російською Федерацією Крим чим далі, тим він все більше схожий на СРСР в останні роки його існування.