Український фермер Сергій Вахнюк розкритикував те, що в першому читанні Верховна Рада прийняла закон про продаж землі. Фермер висловив своє обурення 27-річного нардепа від фракції "Слуга народу" Богдану Кицаку, який був одним із тих, хто підтримав законопроект.

В мережу потрапило відео інциденту, який стався в Бердичівському районі Житомирської області.

"Ви тиждень тому нам сказали, що не підтримаєте такий закон, ну як так нахабно можна було піти й нас обдурити! Ви говорите, що людина хоче продати, а українець може купити? Ось ключове питання: хто її буде купувати?! Сьогодні перукарі, кулінари, чорт знає хто, беруть національний закон! Ви далеко від слуг народу, ви ганьбу народу", - заявив фермер Сергій Вахнюк.

Ринок землі AgroPortal.ua
Ринок землі AgroPortal.ua

Він обурився тим, що нова влада поширює інформацію про низьку орендну плату, яку фермери платять власникам паїв. Він запропонував їм приїхати і подивитися як справи йдуть насправді.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Це ганьба, розумієте, просто ганьба, що ви сьогодні таке робите. Якщо ви не розбираєтеся, прийдіть і скажіть: "Хлопці, ви поясніть це, це і це". І ми б вам пояснили. А ви нам пообіцяли, що не будете голосувати і так підло пішли і натиснули не ту кнопку. Ганьба! Про яке ви нам Леніна сьогодні розповідаєте, про яке комунізмі? Ганьба! Я просто вас всіх чотирьох запрошую, приїжджайте до нас в господарство, ми вам покажемо. Не мішок картоплі, яким ви нас ганьбите на всю країну. А ми вам покажемо, як ми живемо, що ми будуємо. Ми відкриємо вам, які у нас у кожного кредити. Хто промоніторив, скільки сьогодні у орендаря кредитів? Хтось зробив таке? Яку кредитну навантаження сьогодні має кожен. Ми купували ці дорогі кейси, купували в кредит, щоб людину посадити в комфортні умови, тому що нікому орати. Європа зробила все дуже добре. Європа сказала: "Давайте ліс, давайте землю, давайте свою робочу силу, а ви тримаєте квоти. Дайте нам ліберальний ринок, а ви тримаєте квоти", - додав фермер.

На емоційну мову фермера представник фракції "Слуга народу" зміг тільки додати, що в законопроект про продаж землі внесуть зміни вже у другому читанні.

Нагадаємо, під Офісом президента сотні людей влаштували пікет.

Як повідомляв Знай. ua, українці відкрили Зеленському очі на земельну реформу.

Також Знай. ua писав, що у "Слуги народу" пояснили, як зміниться закон про землю.