Народний депутат Артур Палатний вважає, що прийняття закону в нинішній редакції буде мати катастрофічні наслідки для українського народу.

Законопроект, про ринок землі, який прийняли сьогодні, 16 листопада, у першому читанні, необхідно істотно доопрацювати до другого читання. Про це заявив народний депутат 7-го і 8-го скликань Артур Палатний, який дві каденції поспіль очолював комітет ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму.

Палатний нагадав "слугам народу", що земля є національним багатством і питання її продажу потрібно виносити на всенародне обговорення.

А прийнятий законопроект, який буквально протягнула в парламенті президентська фракція, потребує суттєвого доопрацювання.

"Згідно з Конституцією, земля - ​​це національне багатство, і такі важливі питання, як продаж землі необхідно виносити на всенародний референдум. Але сьогодні Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про відкриття ринку землі. Цей документ потребує суттєвого доопрацювання, прийняття його в нинішній редакції буде мати катастрофічні наслідки для українців ", - сказав Артур Палатний.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Палатний також вказав те, що потрібно передбачити в першу чергу законопроекті. Це - створення в Україні банку землі, запровадження прозорого електронного кадастру земель, а також повинна бути закріплена мінімальна ціна на землю. Крім того, потрібно прописати дієві механізми для захисту родючості земель.

"Крім того в документі необхідно переглянути норму про можливість концентрації в одних руках 200 тисяч гектарів земель. Цей граничний показник потрібно істотно знизити. В іншому випадку ми отримаємо в Україні нову касту земельних олігархів", - сказав Палатний.

Палатний зауважив "слугам народу", що земельне питання є дуже болючим для українців і більшість населення, згідно з соціологічними опитуваннями, не підтримує продаж земель.

Тому "слуги народу" повинні відповідально і без поспіху підійти до прийняття таких важливих і доленосних для країни рішень.


Як повідомляв портал Знай.ua, Тимошенко несподівано переходить в опозицію через скандальний закон про ринок землі