Народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Микита Потураєв у якості аргументів щодо голосування за відкриття ринку землі в Україні навів приклад такого ж досвіду у Польщі, Угорщині та Росії. Однак тут не все так однозначно, як заявляв депутат.

Так, ринок землі у Польщі та Угорщині був завжди, адже у цих країнах історично була приватна власність на землю. А от у росіян відкриття вільного ринку сільськогосподарської землі з 2001 року призвело, в тому ж Краснодарському і Ставропольком краях, до терору щодо місцевого населення з метою її захоплення. Було підраховано, що на кожні 500 гектарів землі припадав один труп її незговірливого власника.

Ринок землі, фото: Уніан
Ринок землі, фото: Уніан

Наприклад, "банда Цапків", під час створення своєї земельної ділянки, вбила кілька сотень селян, і це не рахуючи підпалів, побиття і зґвалтувань членів сімей дрібних власників.

Зазначимо, що 13 листопада Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", рекомендований профільним комітетом, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Верховна Рада, Гордон
Верховна Рада, Гордон

Відомо, що з 252 депутатів політичної партії "Слуга народу" за прийняття рішення проголосували 227 депутатів, утрималися - 16 і один не голосував. Цікаво, що ні партія "Голос", ні "Європейська Солідарність" не дали жодного голосу за скасування мораторію на продаж української землі.

Зазначимо, що проти законопроекту виступили представники усіх політичних фракцій та груп окрім президентської. Депутати зазначили, що законопроект є недосконалим навіть для ухвалення за основу, тому має бути відхиленим або відкликаним. Дискусії в парламенті точились з 10:00 ранку.

Як Рада голосувала за ринок землі
Як Рада голосувала за ринок землі

Нагадаємо, Тимошенко несподівано переходить в опозицію через скандальний закон: "Зеленський перейшов всі червоні лінії".

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...