Україна може долучитись до числа країн світу, в яких заборонено використання тварин для випробування косметичних засобів, повідомляє журналіст Дарія Сергієнко в своєму блозі на порталі “Українська правда”.

Як повідомляється, проект регламенту випробування косметичних засобів на тваринах розробляє міністерство охорони здоров’я. Якщо цей регламент ухвалять, в Україні буде заборонено продаж косметичних засобів, які проходили випробування на тваринах. Проте, його впровадження наразі “підвисло” через зміну керівництва відомства.

кішка, фото: BBC
кішка, фото: BBC

Серед українських науковців погляди на заборону використання тварин для випробувань косметичних засобів різняться. Так, у Львівському національному медичному університеті відмовились від дослідів на тваринах та не вивчають реакції організму на косметичні вироби. Натомість, у Харківському медичному університеті ще не визначились, чи будуть відмовлятись від подібних випробувань.

Собаки, YouTube
Собаки, YouTube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Серед випробувань, які проводять на тваринах — перевірка впливу засобу на очі (тест Дрейза), шкіру спини та виникнення вроджених вад. Для цього використовують різних тварин — щурів, мишей, мавп, кролів, морських свинок, собак та котів. Альтернативами випробуванням на тваринах, які використовуються в країнах Європи, є тести в пробірках, клітинне тестування та комп’ютерне моделювання.

Нагадуємо, що на початку листопада королева Великобританії Єлизавета II відмовиласьт від хутряного одягу, чим викликала захоплення в зоозахисників.

Косметика
Косметика

Як повідомляв портал "Знай.ua", Меган Маркл із братом пограбували Букінгемський палац через пиво.

Також "Знай.ua" писав, що Кейт Міддлтон змінилася до невпізнання.