Дружина редактора українського шоу "Ліга сміху" і колишнього учасника КВК Андрія Чивуріна виявилася власницею готелю в анексованому Криму, порушуючи санкції ЄС. Лариса Чивуріна організувала готельну діяльність через декілька кіпрських компаній.

У схемі володіння готелем бере участь британська філія найбільшого у світі депозитарного американського банку Bank of New York Mellon, який не надає роздрібні фінансові послуги, але зберігає цінні папери клієнтів і керує їхніми фінансовими активами. Через це кримський бізнес Чивуриної може порушувати й американські санкції, повідомляє видання КримРеалії.

Ялтинський пансіонат "Севастополь", фото: bron-krym
Ялтинський пансіонат "Севастополь", фото: bron-krym

У власності Лариси Чивуріної знаходиться пансіонатом "Севастополь" в Ялті. Компанії, що зареєстровані на Кіпрі, через які Чивуріна володіє готелем, також пов'язані з великою будівельно-девелоперської компанією "ТММ", де вона ж обіймає посаду фінансового директора.

Журналісти з'ясували, що ТОВ "Пансіонат "Севастополь" був зареєстрований в російському реєстрі в серпні 2016 року і на 1% належить директору Віктору Лактіонову, а решта 99% належать кіпрській TMM REAL ESTATE DEVELOPMENT PUBLIC LIMITED. Варто зазначити, що Євросоюз ще у 2014 році заборонив компаніям з ЄС відкривати новий бізнес і інвестувати в туристичну галузь в анексованому Криму.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Андрій Чивурін, фото: segodnya.ua
Андрій Чивурін, фото: segodnya.ua

Лариса Чивурина підтвердила, що і кіпрські компанії, і пансіонат у Криму належить їй, але категорично заперечила, що веде на півострові діяльність. За її словами, відкриття ТОВ "Пансіонат Севастополь" було вимушеною дією після анексії задля збереження свого нерухомого майна.

Проте документи з російського реєстру юросіб свідчать про те, що у 2016 році кіпрська TMM Real Estate Public Limited відкрила і вклала в російську компанію в Криму майже $ 1,2 млн. У відповідь Чавуріна заперечила, що їхня діяльність є порушенням санкцій ЄС і запевнила, що кіпрські компанії "виконують тільки корпоративну функцію".

Повідомляється, що протягом певного часу журналістами велося дослідження бізнеу в анексованому Криму та виявлено понад сотню європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму. Наразі офіційної відповіді від влади Великобританії і США на запит щодо власності Чивуріної у Криму не надійшло.

Ялтинський пансіонат "Севастополь", фото: tripadvisor
Ялтинський пансіонат "Севастополь", фото: tripadvisor

Андрій Чивурін, фото: segodnya.ua
Андрій Чивурін, фото: segodnya.ua

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді України проголосувала за звільнення директора ДБР Романа Труби

Як повідомляв портал "Знай.ua", бізнес-імперія Зеленського: несподівані партнери, мільйони доларів і десятки компаній

Також "Знай.ua" писав, що "Слуга народу" оголосила масштабну чистку: Разумков розповів, хто вилетить першим з партії Зеленського