В наш час кожна людина шукає для себе можливість додаткового заробітку, в зв'язку з цим почала набирати популярність така професія як фріланс. Саме з цього хотілося б в даній статті розповісти докладніше про такий спосіб заробітку як фріланс, розповісти докладніше що він собою являє, які існують плюси і мінуси життя онлайн-фрілансера, і не тільки в інтернеті.

І так давайте дізнаємося конкретніше про те, хто такі фрілансери і чому процес залучення віддалених працівників може виявитися вигідним обом сторонам цих ділових відносин, як працівникові, так і роботодавцю.

З кожним днем ​​прихильником такого виду додаткового заробітку постійно збільшується, завдяки безлічі переваг даної роботи.

Нижче в статті можна буде докладніше вивчити інструкцію по віддаленій роботі в інтернеті для початківців, а також ознайомиться зі списком необхідних для пошуку замовника ресурсів. Може і читач статті зацікавиться фрілансерства і теж займеться такою роботою.

Робота фрілансером, awayne.biz
Робота фрілансером, awayne.biz
Робота фрілансером

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Хто такі фрілансери в чому полягає їхня робота

Інформація з інтернету щодо фрілансера має таке пояснення - це приватна особа, яка береться за виконання якого - то обсягу роботи, а саме виконує отримане завдання. Фрілансерство може бути і не віддаленою роботою, наприклад, будівельник, який робить ремонт в квартирі, або працівник офісу, який був найнятий на певний час для виконання ряду робіт, але все ж найчастіше роботодавець і виконавець знаходять один одного і підтримують стосунки через інтернет, як прийнято говорити онлайн.

Всі розуміють, що саме в період активного росту і популярності інтернету початку так само активно зростати популярність такої професії як фрілансер, і дуже швидко досягла того рівня популярності, який є на сьогоднішній день. Якщо коротко, то під фрілансом розуміють виконання роботи незалежним підрядником, який є позаштатним співробітником.

Можна навіть сказати, що індивідуальний підприємець в якій - то мірі є фрілансером, але все ж ці поняття не тотожні. Frilanser це, одна людина, якого наймають для виконання певного ряду завдань, і індивідуальний підприємець може самостійно набрати для себе штат працівників, і він для них по суті буде керівником.

Варто розповісти про найважливіше перевагу віддаленої роботи фрілансерів - це явна відсутність начальників, набридливих будильників і нелюбих багатьом понеділків.

Насамперед хотілося б конкретніше розповісти про тих спеціальностях, які найбільш затребувані і по ним найчастіше пропонують свої послуги на ринку віддаленої роботи, а в цій статті розповімо саме онлайн-фріланс, як основоположний.

В чому полягає робота фрілансера, awayne.biz
В чому полягає робота фрілансера, awayne.biz
В чому полягає робота фрілансера

У чому полягає робота інтернет - фрілансера

Зараз фахівців по роботі з текстами називають Seo або копирайтерами (вони створюють тексти), рерайтери (переробляють вже існуючі чужі тексти), контент-менеджери (ці люди відповідальні за стратегію наповнення сайту контентом), редактори та коректори (в їх роботу входить відповідальність перевірки тексту , його написання, стилістику, орфографію і пунктуацію), а також існує величезна кількість перекладачі (технічних текстів, художніх, цілих сайтів). У фахівців такого плану вимагають крім знання мов ще й уміння розбиратися в людській психології, маркетингу, а часом навіть в аналітиці. Апофеозом текстового фрілансу можна вважати таких письменників, які беруться за написання шедеврів для всіляких видань, і мають з цього свій відсоток за продажу.

Люди освоїли програмування, таких спеціальностей як програмісти і адміністратори працюють над написанням програм, вирішують поставлені перед ними завдання з ведення та адміністрування сайтів в короткі терміни. Ще до них можна віднести і тестувальників різних програмних продуктів, наприклад, ігор, програм, мобільних додатків, онлайн-сервісів, юзабіліті сайтів і багато чого в цій сфері. Від фахівців такого плану потрібно: знання устрою різних движків сайтів (CMS), важливим моментом є знання мов програмування (JavaScript, PHP, Perl та ін.), Вміння швидко працювати з базами даних, і звичайно ж не маловажним є володіння мовами розмітки - Html і CCS.

Дизайнери - фрілансом в цій області можуть займатися: дизайнери інтер'єрів або ландшафтів, графічні дизайнери, які малюють і розробляють банери та календарі, веб-дизайнери - це такі люди, які мають в собі задатки програміста і естета. Об'єднує людей таких професій підвищений «почуття прекрасного» і вміння працювати з абсолютно різними графічними програмами, такими як:

  • llustrator,
  • Photoshop,
  • CorelDraw,
  • 3D Max,
  • 4Studio,
  • MAX,
  • Maya.

Важливим також є хоча б базові знання в деяких суміжних фріланс-спеціальності, таких, як: веб-дизайнер зобов'язаний навчиться верстати і освоїти ази веб-програмування.

Наступною розглянемо професію фахівців, які займаються просуванням сайтів серед них є: лінкбілдери, оптимізатори верстальники, фахівці із залучення відвідувачів на сайт, які використовують для цього різні види реклам. Просування сайтів можливо за рахунок розміщення на них реклам такого плану: банерної, контекстної, тизерної. Є й такі професії - фахівці з просування в соціальних мережах, крауд-маркетологи і веб-аналітики.

Робота в інтернеті, odnako
Робота в інтернеті, odnako
Робота в інтеренті

Варто зауважити, що пізнання кожного фрілансера з кожної з вище названих областей повинні бути великими, так само вони повинні бути готові до блискавичного прийняття рішень, так як завжди все постійно змінюється і потрібно не тільки стежити, але і встигати за останніми тенденціями.

Такі люди як - Манімейкер - фрілансери, це ряд людей, які не працюють на кого - то, а постійно шукають самостійні шляхи заробітку. Найчастіше вони працюють по одному, якщо і вирішують об'єднатися, то це велика рідкість. Люди такої професії з метою заробітку можуть просувати свої проекти або здійснювати продаж популярного нині арбітражу трафіку. Вимоги для людей подібної професії вельми різнобічні, так як така людина повинна мати коротко уявлення про всіх вище названих сферах діяльності.

Коучери або їх ще прийнято назвати тренерами - це такий різновид фрілансерів, які є фахівцями в певній галузі і в зв'язку з цим пропонують свої послуги з навчання. Найбільш поширене таке навчання в онлайн - форматі, проводиться як вебінар, або просто як листування в чаті по відведеній темі. Навчання такого плану може бути, як індивідуальне, так і в складі невеликої групи, і навчатися таким чином можна просто чому завгодно.

З професійних навичок у людини що працює в цій галузі повинні бути знання з певного питання і звичайно ж уміння грамотно і дохідливо пояснити все це людям, охочим перейняти знання від фрілансера.

Детальніше про плюси і мінуси віддаленої роботи в інтернеті

Вище ми вже вивчили, що собою являє фрілансовой роботи і деякі види віддаленого онлайн заробітку, далі пропонуємо дізнатися про плюси і мінуси цих робіт.

Перше, що можна віднести до плюса в роботі - це відсутність фактичного начальника, завдяки цьому людина може себе почувати більш вільним і незалежним, так як він сам має право вибирати для себе замовлення і так само самостійно планувати для себе графік на свій робочий день. Розпорядок роботи та дні відпочинку, чубків так само сам для себе розподіляє.

Наступним позитивним моментом в віддалену роботу є те, що працівникові немає необхідності витрачати час і гроші на проїзд до свого місця роботи, так як після пробудження він просто сідає за комп'ютер і починає виконувати роботу не виходячи з дому.

За статистикою більшість людей працюють фрілансером і проживають десь у віддалених містах і селах, можуть на роботі в інтернеті заробляти на порядок вище, ніж би вони отримували за роботу за місцем свого проживання.

Плюси віддаленої роботи, cool.club
Плюси віддаленої роботи, cool.club
Плюси віддаленої роботи

Часто буває таке, що Frilanser навіть може не мати прив'язки до певного місця проживання, так як йому достатньо мати в наявності електрику і інтернет, а весь вільний час він може спокійно присвятити подорожам і подивитися світ якщо він про те завжди мріяв. Таким чином людина не прив'язаний, він може жити там де йому хочеться і працюючи віддалено, можливо завантажуючи свої статті на сайти, і отримувати кошти на життя.

Це такий вид роботи який людина буде стабільно мати навіть у важкий період кризи в країні, так як у нього буде обумовлений план на виконання і після отримання оплати за роботу.

Працюючи фрілансером людина може приділяти достатньо часу своїй родині, частіше перебуває вдома і не витрачати частину життя на знаходження в пробках в процесі добирання на роботу.

Мінуси віддаленої роботи

Звичайно ж фрілансинг як і будь-який інший рід діяльності має не тільки позитивні, але і негативні сторони, їх ми і пропонуємо нижче розглянути:

  • Крім того, що користувачеві потрібно буде приділити достатню кількість часу написання завдання, так ще потрібно приділити час і продати свою послугу, наприклад, завести сайт і розмістити на ньому своє портфоліо, регулярно відвідувати біржі фрілансу і подавати там своє оголошення. Крім цього потрібно дуже досконально вибирати для себе замовника, щоб відправивши готовий матеріал не залишитися ні з чим, такі випадки шахрайства так само не рідкість.
  • Часто люди без начальника, не можуть грамотно розпланувати свій день для своєчасного виконання завдання і постійно відволікаються на непотрібні побутові питання. Для фрілансингу потрібна неабияка
  • самодисципліна, а людям часто для плідної роботи необхідний якийсь давлячий фактор, такий як керівник або колеги сидять поруч з ним.
  • Природне відсутність соціального пакету у вигляді лікарняних, оплачуваних відпусток і всього що можуть вам надати на підприємстві, сюди ж можна віднести не зовсім стабільний рівень доходу, так як він залежить від планової кількості роботи і швидкості її виконання.
  • Відсутність працевлаштування і відповідно стажу, а людині мислячому про майбутнє він вкрай необхідний. Як альтернативу можна зареєструвати Індивідуального Підприємця, вести звіти, розбиратися в бухгалтерії і платити податки, таким чином отримуючи стаж.
  • Нерідко буває, так що створити робочу обстановку в офісі набагато простіше ніж удома, так як вдома можуть грати і шуміти діти, ряд домашніх справ, які не терплять зволікання з виконання, а часом навіть близькі люди, які не сприймають таку роботу всерйоз і всіляко відволікати.
  • Досить не просто планувати масштабні покупки, тому, що напевно не знаєш яку суму можна буде виплачувати з - за нестабільного рівня заробітної плати при віддаленій роботі.

Сподіваємося дана стаття змогла допомогти розібратися в особливостях роботи фріласнера та інших видах віддаленого заробітку, можливо навіть когось зацікавить такий напрямок додаткового заробітку.