Глава українського уряду Олексій Гончарук розповів про те, як українці в 2020 році отримуватимуть пенсію та інші види соціальних виплат. Так, прем'єр-міністр заявив, що з 1 січня 2020 року затримки з доставкою пенсій та субсидій мають припинитися.

Про це стало відомо завдяки заяві Олексія Гончарука, яку він озвучив на засіданні уряду.

Олексій Гончарук, Кабмін
Олексій Гончарук, Кабмін

"Кількість отримувачів підтримки від держави становить майже 6 мільйонів осіб. Це пенсіонери та люди з інвалідністю. Всі вони отримують допомогу через "Укрпошту". У новому році це відомство доставлятиме гроші безкоштовно і вчасно.", - заявив Гончарук.

Укрпошта, фото: TVi
Укрпошта, фото: TVi

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Проте з'явився один нюанс, тарифи, які діють на доставку пенсій в даний момент, не змінювалися ще з 2004 року. А в Кабміні кажуть, що за цей час мінімальна зарплата збільшувалася швидше, ніж мінімальна пенсія. Через це Кабмін прийняв рішення підвищити тарифи на послуги "Укрпошти".

Так, починаючи з 1 січня 2020 року вартість послуги в містах складе 1,15% від суми відповідної виплати, у селах і селищах міського типу — 2,3%. Ці витрати вже закладено у Державний бюджет України на 2020 рік.

Нагадаємо, кредити для власного бізнесу: у Кабміні розповіли, кому розраховувати на допомогу.

Як повідомляв Знай.uа Лесев показав, як "Слуга народу" знімає Трубу на замовлення Порошенко.

Знай.uа писав, доведеться платити в кілька разів більше: в Україні тотально переглянути систему нарахування штрафів.