День Збройних Сил України

Цей день заснували через постанову Верховної Ради в 1993 році. Щороку його відзначають 6 грудня. В цей же день в 1991 році був прийнятий закон України «Про Збройні Сили України». У 1991 році Верховна рада також прийняла закони «Про оборону України», Воєнну доктрину України та закон «Про Збройні Сили України». Вони і визначили вектор розвитку ЗС України. Зараз у Збройних Силах України є сухопутні війська, повітряні, військово-морські сили та інші підрозділи. В це свято Президент зазвичай виступає з вітальним словом, вітає офіцерський та рядовий склад, ветеранів ЗСУ.

День Збройних Сил України, фото: 24 канал
День Збройних Сил України, фото: 24 канал

День святого Миколая у західних християн

У Європі саме з цього дня починаються різдвяні свята. Католики сьогодні вшановують пам'ять святого Миколая. Його вважають покровителем мандрівників і дітей. У цього свята сильні релігійні корені і традиції. Хоча і так мало відомо про життя святого Миколая. Вважається також, що саме святий Миколай став прообразом Діда Мороза і Санта Клауса. Слухняні діти в цей день отримують подарунки. Тому в очікуванні свята діти прагнуть не робити нічого поганого.

День святого Миколая, фото: Sputnik Грузия
День святого Миколая, фото: Sputnik Грузия

Православні свята:

  • Попразднство Введення у храм Пресвятої Богородиці.
  • Благовірного князя Михайла Тверського.
  • Апостолів від 70-ти Филимона і Архипа.
  • Різдвяний піст

Митрофанов день

В цей день відзначається пам'ять Митрофана Воронезького — єпископа церкви, що жив в 17-18 століттях і зарахованого до лику святих. По погоді цього дня можна дізнатися, яким буде літо. Якщо йде дрібний сніг, а вітер дме з півночі, то 6 червня проллється холодний дощ. Наші предки в цей день збиралися разом, варили пиво і влаштовували застілля. Також поминали загиблих воїнів і ворожили про тих, хто пішов на війну, так як це також день пам'яті Олександра Невського.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Народні прикмети на 6 грудня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Борис, Григорій, Іван, Митрофан, Серафим, Федір

Також сьогодні відзначають:

  • День Конституції в Іспанії
  • День незалежності Фінляндії
  • День утворення підрозділів з контролю за обігом наркотиків системи МВС Росії
  • День працівників Міністерства зв'язку та інформаційних технологій Азербайджану
  • День прокуратури Республіки Казахстан
  • День святого Миколая в Греції
  • День пам'яті великого князя Олександра Невського
  • День захисників Дубровника в Хорватії
  • Фестиваль Эскаляд


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.