Патріарх Філарет у зв'язку із завершенням ліквідації Української православної церкви Київського патріархату, отримав довічне право проживати у будівлях цього ж патріархату. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Священного Синоду Православної церкви України, пише пресслужба ПЦУ.

Як відзначається, відтепер Філарет може вічно проживати та використовувати у рамках своєї діяльності комплекс будівель на вулиці Пушкінська, 36, що Києві. Окрім цього, він отримав довічне право проводити богослужіння у Володимирському соборі столиці.

Філарет
Філарет

Також, на Синоді вирішили, "враховуючи минулі особливі заслуги" Філарета, створити релігійну організацію у складу ПЦУ.

"Довічне матеріальне утримання Патріарха Філарета і фінансування релігійної організації у формі місії буде коштом відрахувань від Володимирського собору міста Києва та добровільних пожертв", — заявили під час Синоду.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Глава ПЦУ Епіфаній розповів, чи перенесуть Різдво на 25 грудня: "Якщо церква побачить..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна відмовиться від Різдва 7 січня, в ПЦУ зробили важливу заяву

Також "Знай.ua" писав, що суд дозволив негайну ліквідацію православної церкви в Україні