В Україні будуть вводити новий вид тарифу на холодну воду. Зміна торкнеться тільки жителів Києва, яких обслуговує "Київводоканал". Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Вже в січні 2020 року жителі багатоквартирних будинків будуть платити внески за обслуговування будинкових лічильників на воду.

Керівник розрахункового департаменту компанії стверджує, що ці кошти спрямують на ремонт, обслуговування і перевірку лічильників. Так, вже з нового року кияни побачать у себе в квитанціях нову графу, плату за яку будуть нараховувати щоквартально.

комунальні послуги в Україні
комунальні послуги в Україні

У січні буде нараховано тариф за четвертий квартал 2019 року (жовтень, листопад, грудень). Плата буде незначною - від 10 до 20 грн, і буде залежати від того, скільки в будинку квартир і вимірювальних приладів.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

До цього моменту за обслуговування лічильників платила компанія і цю статтю витрат не включали в щомісячний тариф. Крім того, встановлення нових приладів не входить в ці внески.

Нагадаємо, українцям забезпечать доставку пенсій та субсидій через скандальну "Укрпошту".

Як повідомляв Знай. ua, як перестати платити комуналку і правильно вимагати перерахунок.

Також Знай. ua писав, що українці дізналися про затримки пенсій.